20130313AW001150_03Karabük'te Bizim Radyo Televizyon yerel TV kanalı tarafından geleneksel olarak yapılan ve bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan ‘Liselerarası Bilgi Yarışması’ kuraları çekildi.

Karabük'te yayın yapan Bizim Radyo Televizyonu (BRTV) organizasyonunda, Karabük Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük ve Safranbolu belediyelerinin destekleriyle yapılan yarışma öncesi, il genelinde 13 meslek lisesi ve 21 Anadolu lisesi kurayla eşleştirildi.

Karabük Öğretmen evinde yapılan kura çekimine Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aydın, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

20130313AW001150_02Kura çekiminde bir konuşma yapan Milli Eğitimi Müdürü İsmail Gürpınar, kura çekiminde yaptığı konuşmada, Karabük'ün Türkiye'de yapılan çeşitli sınavlarda hep ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Daha önce görev yaptığı illerde de bu tür yarışmaların yapıldığını ancak Karabük'te daha coşkulu ve daha ilgiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Gürpınar, “BRTV gerçekten çok güzel bir işe imza atıyor. Ben kendilerini kutluyorum. Ama tabi burada en önemli görev öğrencilerimizin. Onları şimdiden kutluyor, tüm okullarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

9. Geleneksel Liseler arası bilgi yarışması 20 Mart'ta ilk çeyrek final ile başlayacak.