BRTV’DEN İDDİAYA CEVAP...


 

BRTV YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ÇETİNKAYA, KARDEMİR’DEN, KARABÜKLÜLER VAKFI ARACILIĞI İLE 100 BİN TL PARA ALDIĞI İDDİASINA CEVAP VERDİ


 

brtv-cevap

KARDEMİR A.Ş’nin, Merkezi Karabük’te yayın yapan BRTV’ye Ankara’daki Karabüklüler Vakfı aracılığı ile 100 Bin TL para aktardığı iddiasına cevap geldi.

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın haberdeki iddiaya verdiği cevabı, basın ahla ilkeleri ve etiği gereği aynen yayınlıyoruz.

Sayın Ergün Başkaya


Yetkilisi bulunduğunuz KARABÜK NET HABER Sitesinde yer alan haber ile ilgili zorunlu olarak açıklama yapma gereği duydum.


Karabük’te son bir haftadan bu yana, yazmış olduğunuz haber ile ilgili olarak özellikle basın mensupları arasında bir dedi kodu dolaştığını ilk defa bu akşam, Ovacık ilçemize giderken yine bir gazeteci meslektaşımdan duydum.


Böylesine alçakça ve adice bir iftirayı gündeme getir kişi, ya da kişileri lanetle kınıyorum. Kardemir’in Ankara Karabüklüler Vakfı’na 100 (Yüz) bin lira bağışta bulunması ve söz konusu 100 bin liranın kurumumuza aktarılması tamamen bir hayal ürünü, en hafif tabiri ile alçakça ve adice bir iftiradır. Amacı Karabük’ün sesini Dünya’ya duyurmak olan BRTV kurumumuz ile ANKARA KARABÜKLÜLER VAKFI’nı yıpratmaya yönelik bu söylenti ve dedikoduları şiddetle kınıyorum.


İnternet sitenizde bu alçakça söylentinin haber haline dönüştürülmesi beni üzmemiş, tam tersi memnun etmiştir.


Kardemir; Karabüklüler Vakfı’na bir bağışta bulunmuşsa, ya da bulunacaksa bu bizi sadece memnun eder. Çünkü, hepimizin ortak gurur kaynağı olan vakfımız bu kaynağı muhtemelen Aralık ayında İstanbul’da düzenlenecek olan etkinlikte kullanacaktır. Bu paranın BRTV’ye aktarıldığı şeklindeki dedikodular yukarıda da belirttiğim gibi en hafif tabiri ile son derece alçakça bir iftiradır.


Bu iftirayı ortaya atan kişi ya da kişilerin delikanlıca ortaya çıkarak “EVET BEN BİLİYORUM BÖYLE BİR ŞEY VAR DİYEREK” ortaya çıkmasını istiyorum. Biliyorum ki, bu şerefsiz ya da şerefsizler her zaman olduğu gibi yine ortaya çıkmayacak ve “Çamur at izi kalsın” politikası izleyeceklerdir. Biz BRTV kurumu olarak kendimizden eminiz, bu iftira ile uzaktan yakından ilgimiz yoktur.


Sayın Ergün Başkaya, bu cevap hakkımı söz konusu haberinizin haber arkasından haber yapılmasını özellikle rica ediyorum.


Bizim BRTV kurumu olarak tamamen deli saçması böylesine bir HÜLLE ile uzaktan yakından ilgimiz yoktur.


Karabüklüler Vakfı yöneticilerinin de bu iddia ile ilgili olarak bir açıklama yapacaklarını ve Karabük’te bir haftadan bu yana dilden dile yayılmaya çalışılan bir iftiranın açıklığı kavuşacağını umut ediyorum.



 

Editör: Haber Merkezi