BOSTANBÜKÜ KÖY MALI OLAN ARSALARIN DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA SATILDIĞI İDDİASI KÖYLÜLERİ RAHATSIZ EDİYOR

DÖNÜMÜ 1 MİLYON TL OLAN ARASALAR, 250 BİN TL’YE SATILDI İDDİASI VAR

bostanbuku-arsalar

Karabük Üniversitesi Kampüs alanın kenarında kalan ve Safranbolu’ya bağlı Bostanbükü’nün Köy malı olan, Bahçelievler mevkiinde geçtiğimiz aylarda 2 Milyon 500 Bin TL civarında satışı gerçekleştirilen yaklaşık 10 dönüm arsanın peşkeş çekildiği iddia ediliyor.

Karabük Üniversitesi sayesinde 100. Yıl Mahallesi, Bostanbükü ve Kılavuzlar Köyü civarındaki arsa değerleri son üç beş yılda dönümü 1 ila 1.5 Milyon TL’ye ulaştı.

Söz konusu yerlerde arsalar 1 ila 1.5 Milyon TL arası alınıp satılırken, Bostanbükü’nün Köy malı olan Bahçelievler mevkiindeki yaklaşık 10 Dönümlük arsanın geçtiğimiz birkaç ay önce bir işadamına 2.5 Milyon TL’ye satışının yapılması çeşitli iddiaları doğurdu.

Köy Muhtarlığı tarafından 2.5 Milyon TL’ye satışı yapılan arsanın piyasa değerinin en az 10 Milyon TL olduğu ifade ediliyor.

Piyasa fiyatlarının dörtte bir oranına satışı gerçekleştirildiği iddia edilen Bostanbükü Köyüne ait olan arsaların böyle düşük fiyatlarla birilerine peşkeş çekildiği yönünde iddialarda bulunan köy halkı, bu konuyla ilgili yetkililerin inceleme başlatmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi