Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, Safranbolu Belediyesi’nin gelirlerine bir süre haciz konulduğunu belirterek, il başkanından belediyenin ne kadar borcunun olduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi


 

 safranbolu-bld-borcu


CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, Karabük Belediyesi ve iki müteahhit tarafından Safranbolu Belediyesi’nin gelirlerine bir süre haciz konulduğunu söyledi.


Haczin kaldırıldığını ancak belediyenin ne kadar borcunun olduğunun kamuoyuna açıklanmasını isteyen Çakır, “Son günlerde Safranbolu Belediyesi’nde, Karabük Belediyesi’nin ve diğer alacakları iki müteahhit tarafından icraya verildiği söylentileri dolaşmaktaydı. Biz CHP olarak bu konuda da araştırma yaptık, maalesef belediyenin gelirlerine özel bir banka tarafından haciz konulduğu tespit edildi. Fakat bu haciz işlemleri kaldırılmış. Şunu vurgulamak istiyorum. AK Parti Karabük İl Başkanı Karabük Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili geniş çaplı bir açıklama yaptı. Ben bunu memnuniyetle karşılıyorum, yönetimlerin şeffaf olması bizim temel ilkemiz. Ben AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’dan aynı hassasiyeti Safranbolu Belediyesi için gösterip, Safranbolu Belediyesi’nin şuan itibariyle ne kadar borcunun olduğunu açıklarsa, mutlu olacağız. Biz daha önce belediyenin bütçesiyle ilgili 12 milyon TL’lik borcuda biz CHP grubu olarak borçlanmaya kabul oyu vermemiştik. Hatta bu bütçenin seçim bütçesi olduğunu söylemiştik. Şuanda belediyenin girdiği kriz de bizim haklılığımızı ortaya çıkarmaktadır. Belediyenin bundan sonraki harcamalarında biraz daha dikkatli olması ve yatırımların ona göre planlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


Safranbolu Belediyesi’nin 18 uygulaması ile elde ettiği arsayı sattığını belirten Çakır, 18 uygulaması ile elde edilen arsanın satılmasının mümkün olmadığını söyledi.

chp-abdullahÇakır, “Safranbolu Belediyesi’nin Fidanlık mevkii olarak kullanılan yerin satışına ilişkin kamuoyunda CHP olarak sıkıntılarımız var, burası 18 uygulaması ile belediyenin elde ettiği bir yer. 18 uygulaması ile elde edilen yerlerin, kesinlikle kamusal alan haricinde kullanılamayacağı ve satışı yapılamayacağına dair hükümler var. Ama belediye burayı satışa çıkardı ve geçen hafta itibariyle satışı gerçekleştirildi. Daha önce yer sahibi olan kişiler belediyeye dava açacaklarını söylediler. Bizde bu davanın açılması konusunda arkadaşlara ne yapılması gerekiyorsa yardımı olacağız” diye konuştu. CHP Safranbolu İlçe

Örgütü’nün çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Çakır, şunları söyledi;


“Biz 14 Nisan itibariyle il kongresini tamamladık, iki oy farkla İbrahim Karadağ il başkanı oldu. CHP Safranbolu yönetimi olarak görüşümüz İbrahim Karadağ il başkanımızdır. Bizim üzerimize düşen ne varsa bunları yapacağız. Safranbolu’da CHP olarak çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyoruz. Mahalle gezilerimizi sürdürüyoruz, muhtarlarla diyalog halindeyiz, köylerimizi geziyoruz. Pazar esnafını geziyoruz, sivil toplum örgütlerini geziyoruz, halkın sorunlarını elimizden geldiği kadar kamuoyuna aktarmaya çalışıyoruz.”