Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri borç yapılandırması hakkında bilgi verdi


 

20160906AW844310_02Karabük Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından 6736 sayılı kanun hakkında bilgilendirme ve sunum toplantısı yapıldı.

Karabük Belediyesi Nikah ve Konferans salonunda Gelir İdaresi Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından borç yapılandırması hakkında mükellefleri bilgilendirdi.

Karabük Vergi Dairesi Defterdarı Osman Koçaş bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyerek, “Defterdarlık olarak tüm personelimiz ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Kapsama girip de ‘ben bu kanunu duymadım’ diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor.

Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak ve borçlar taksitler halinde ödenebilecek, vergi ihtilafları sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek. Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak.

Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek.İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek. Yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırılacak. Bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden Kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır.

Defterdarlık olarak tüm personelimiz ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor.Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yanı üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor.

Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkânı veriyor. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uyguluyor.Vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını

Kanunun sunduğu imkânlardan yararlanmak suretiyle yapılandırabilecek ve ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek.Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu Kanuna göre yapılandırılabilecek” dedi.

Koçaş, yrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da Kanun kapsamda yapılandırılabilecek.

YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile Ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebileceğini de kaydetti.

Bilgilendirme toplantısına Vergi Dairesi çalışanları ile, TSO, muhasebeciler ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi