Karabük Belediyesi tarafından Öğlebeli Mahallesi giriş yolunda 40 bin metre kare alan üzerinde yaptırılan, Karabük’ü Batı Karadeniz’in Sebze ve Meyve Komisyonculuğu Merkezi yapacak olan Sebze ve Meyve Hali düzenlenen törenle açıldı


 

hal-ana-foto


Karabük Belediyesi tarafından Batı Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek şekilde yaptırılan Sebze ve Meyve halinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Metin Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

40 bin metre karelik alan üzerine yapılan Karabük Belediyesi Sebze ve Meyve Hali Hal Tesislerinin açılış töreninde ilk konuşmayı Karabük Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Kara yaptı. Kara, “Bilindiği üzere Karabük Belediyesi Sebze ve Meyve Hali 1980 yılında halkımızın hizmetine açılmıştır. Geçen zaman içerisinde şehrimizin büyüyüp gelişmesi neticesi sonunda yeterliliğini bitirmiş olup ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerimizi Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili ile paylaşmış ve olumlu yanıt alınmıştır. Yer tespiti yapıldıktan sonra hızlı bir çalışma temposuyla kısa bir sürede yeni hal binamız bitirilip bizlerin ve Karabük halkının hizmetine sunulmuştur. Bu eserin yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili Beyefendiye Hal Komisyoncular Derneği Başkanı olarak yönetim kurulum, üyelerimiz ve esnaf arkadaşlarım adına huzurlarınızda teşekkür eder saygılar sunarım. Bizler hal komisyoncular derneği olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada kaliteden ödün vermeden halka hizmet, hakka hizmet anlayışı ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Karabük Sebze ve Meyve Hali il sınırlarını aşmış çevre il ve ilçeler merkez hali konumuna gelmiştir” dedi.

Batı Karadeniz Bölge hali konumunda olan bu yeri kendilerine kazandırdığı için Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür eden Karabük Sebzeciler, Balıkçılar ve Kasaplar Odası Başkanı Yaşar Kaplan da, “1981 yılının Ağustosu’nda açılan halimiz de 32 yıl 16 gün hizmet verdik ve bu süreden sonra yeni yerimize geçtik. 32 yıl 16 gün eski yerimizden evimize ekmek getirdik. Yeni hal binası konusu 2004 yılından bu güne kadar Karabük gündeminde konuşuluyordu. Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin projeleri içinde hal binası olmamasını rağmen projelerinin içine aldı. Daha sonra ‘hal binasının yerini siz bulun bende yapayım’ dedi. Hal binası yerini bulmakta zorluk çektik. Ancak buraya bulduk, bazı arkadaşlarımız KARDEMİR’in karşında olduğu için şüpheleri oldu. Fakat Belediye Başkanımız Sağlık Müdürlüğüne incelemeler yaptırıp buraya hal yapılabilir iznini aldıktan sonra 12 Eylül 2012 tarihinde hal binasının temelini attık. Bugün açılını yaptığımız yeni hal binamızın yapılmasında büyük emeği olan başta Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Burası Batı Karedeniz Bölge hali olarak yapıldı” diye konuştu.

Açılışta bir teşekkür konuşmasına yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, “Burasının bölge hali konumunda olması bizim için çok önemliydi. Az önce oda başkanımızda ifade etti burası Batı Karadeniz Bölge hali diye. Demek ki yapmış olduğumuz iş doğru. Burası 40 bin metre karelik bir çalışma alanı 10 bin metre karesi kapalı alan 30 bin metre karesi de açık alan. Bütün Karabüklülerin içi rahat olsun. Burada bütün hava ölçümleri alınmadan burada hal binası yapılmasına karar verilmedi. Gerekli ölçümler yapıldı ve burada hal yapılabilir şeklinde raporlar alınarak temel atıldı. Hal binasının içinde 2 bin metre karelik soğuksu hava deposu var. Buranın toplam maliyeti 8 milyon 500 bin TL’ye mal oldu. Buradaki en güzel örnek şu özellikle İller Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum. Buranın yüzde 70’i İller Bankasından alınan destek kredisi ile yapıldı. Yani bu ne oluyor devlet belediye, belediye hükümet işbirliği ile ortaya çıktı. Bu hal binası beklide 100 sene Karabük’e hizmet edecektir. Bize burayı tahsis eden Milli Emlak Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Ben burayı esnaf arkadaşlarımıza Karabük’ün emaneti olarak teslim ediyorum. Biz rant içerisinde değiliz, amacımız hal esnafının Karabük halkına en iyi ve en kaliteli şekilde hizmet etmeleri ve Karabük halkına ucuz ve sebze yedirmeleridir. Bizim beklentimiz hal esnafından budur” dedi.

Karabük Valisi İzzet Küçük de, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergiliye övgüler yağdırarak, hal konusunun hallolduğunu belirtti ve şunları söyledi;

“Esnaflarımız 30 yıldır işleri orda gördüler, ama hem onlar eziyet görüyordu zahmet görüyorlardı orada, şehrin içinde kaldılar, hem şehir zahmet ve eziyet görüyordu. Çünkü o kurulduğu yıllarda araç sayısını hesap edin. Şimdi işlerin görülmesi bakımından artık orası şehrin göbeğinde kalmıştı. İki tane güzellik oldu ilk bakışta. Bir şehir rahatladı, ikincisi de toptancı esnafımız rahatladı. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) oradan yer verdi, orada SGK’nın yeri olacak. Hani derler ya bir taşla iki kuş vurduk, biz burada bir taşla bir sürü hedefe vardık ilimiz açısından. Çok güzel bir hizmettir. İlimiz her gün her ay değişik hizmetlerin açılışının yapıldığı veya bir ildir. Bu gelişme, bu güzellikler çevre illerin, dışarıdan gelen insanların dikkatini çekmekte, takdir edilmekte, ama kimi zaman da gıpta edilmektedir. Karabük çok iyi bir ivme yakalamıştır. Şu anlayış Karabük’te egemendir, bu gelişmenin altında yatan en önemli nokta da şudur. Karabük’e taş üstüne taş koyan herkes birbirine omuz vermektedir. Bu önemlidir, hiç bir ayrım yapılmadan taş üstüne taş koyan insanlar el üstünde tutulmaktadır, her türlü destek verilmektedir. Diğer İllerden çok daha hızlı gitmemizin temelinde bu yatmaktadır, mühim olan da budur. Halka hizmet, Karabük insanının yüzünü güldürmek gözlerinde o sevinci görmektir, yoksa hepimiz bulunduğumuz yerlerden çekip gideceğiz, arkada bu güzellikler kalacaktır. Bu güzellikleri yaratan insanların sedası kalacaktır, şevki kalacaktır. Ben Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ve değerli eseri bu İl’e kazandırdı. Toptancı esnafımız için, şehir için çok güzel bir ortam hazırladı, hayırlı olsun. Herkese hayırlı olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından toplu halde kurdele kesildi. Ardından yeni sebze hali gezildi.

 

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ


Editör: Haber Merkezi