KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, AK PARTİ İL BAŞKANINA CEVAP VERDİ


 

“BU İŞİN İÇİNDEN NASIL SIYIRACAK KENDSİNİ?”


 

rafi-ayar-krbspr




HABERİN VİDEOSU


 



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, düzenlediği basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın açıklamalarına cevap verdi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın kendisini müfteri ilan etmesine tepki göstererek, “İki de bir canı sıkıldıkça müfteri ilan etmesin kimseyi. Bu şekilde bir daha beyanat verirse çok daha ağır, onun seviyesine inerek konuşma yapacağım. 2 tane İl Başkan Yardımcısı yönetime yazılacak sen benim haberim yok deyip sıyrılacaksın” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Karabükspor’la ilgili olarak kendisini suçlaması üzerine basın toplantısı düzenleyen ve bu toplantıda Vergili’yi müfteri ilan eden AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’a cevap gecikmedi.

Başkan Vergili Ayar’ın açıklamalarına tepki göstererek, “İki de bir canı sıkıldıkça müfteri ilan etmesin kimseyi. Bu şekilde bir daha beyanat verirse çok daha ağır, onun seviyesine inerek konuşma yapacağım. 2 tane İl Başkan Yardımcısı yönetime yazılacak sen benim haberim yok deyip sıyrılacaksın. Yok öyle sıyrılamayacaksın Karabüklüler senin yakana yapışacak” diyerek cevap verdi.

Vergili, “Ömer Bey, tüm konuşmalarında beni müfteri ilan etmekle başlıyor. Müfteri’nin kelime anlamı iftira etmektir. Benim bugüne kadar Ömer Bey’e hiçbir iftiram olmamıştır kendisi de burada beyan ediyor. Ben Mutullah beyin evindeki konuşmalarla ilgili bir açıklama yapmadım. Sen bugüne kadar kaç kere gece saat 12’de Mutullah beyin evine gidip çay içtin. Yani sık sık gidiyor mu ben bilmiyorum.

Önümüzde Karabükspor Başkanlığı seçimi var. Sen bir siyasi partiyi temsil ediyorsun gece Mutullah Yolbulan’ın evine gidiyorsun. Ertesi gün görüyoruz ki senin yönetiminden iki kişi Karabükspor’un yönetimine giriyor. Ben bunu anlamıyorum. Müfteri dediği kişi müfteri değilse bunu söyleyen kişi de yalancıdır. Yani bunu alışkanlık haline getirdiler. Müfteri kelimesinin anlamını bilmesinde fayda var. Canı sıkıldığında ben bunu müfteri ilan ediyorum diyor.

Ben şunu soruyorum; ‘Sen Mutullah Yolbulan’ın evinde ne yaptın?' Siz bu listeyi beraber yaptınız ve Mutullah Yolbulan, Şefik beyi arayarak sen çekil dedi. Ben bunlara şahidim ben şahit olduğum olayları söylüyorum. Akşam saat 09:00- 09:30 arası Mutullah bey, Şefik Beyin listesine adam verdi. Ben telefon görüşmesine şahidim. Şefik Bey, Mutullah Beyden oğullarının birini hatta ikisini yönetimde görmek istediğini söyledi. O zaman Mutullah bey, kesinlikle çekil diye bir kelime kullanmadı. Ve 10:00 - 10:30 arası Kamil Güleç ile görüştü ondan da en ufak bir olumsuz söz gelmedi.

Bu arada Vali Bey ile 3-4 kez görüştü. Vali beyde sen çekil diye bir şey söylemedi. Gece saat 01:00 civarında da Vali beyden, Şefik Beye telefon geldi. Mehmet Ali beyin adam vermediğini söyledi. Bu arada da Ömer Bey, Mutullah Yolbulan’ın evindeydi. Biz bunların dışında bir şey söylemedik. Ömer Bey Mutullah beyin evinde değil de Bağlar Sarayı’nda desem bu müfteriliktir ama ben doğru olmayan bir şey söylemedim. Bu kelimeyi nerde kullanacağını çok iyi bilmesi lazım. Eğer burada kendisi bilmeden bazı şeylere alet olduysa Karabük’ün AK Parti İl Başkanı bunu adam gibi sorabilmesi lazım. İlla kendisine böyle siyasi bir rakip bulup da onunla ilgili böyle abuk subuk hakaret tarzı kelimeler kullanmaması lazım. Kendine yakışır şekilde konuşması lazım. Kendileri dün akşam dolaylı veya dolaysız bu işe siyaset sokup siyasi olmayan bir şeye siyaset sokup tamamen tahrip ediyor.

Süper Ligdeki Karabükspor’u nasıl bir program yaptıysa teknik direktör alımı transfer yapımını ciddi şekilde krize sokacak şekilde program yapmıştır. Eğer böyle bir oyuna alet edildiysen hesabını sorarsın. Ama böyle bir oyuna alet edilmediysen de böyle sağa sola abuk subuk laflar ederek insanlara hakaret ederek olayı kamufle etmeye çalışırsın olay budur. Benim Şefik Dizdar ile ilgili hiçbir zaman bir çıkar ilişkim olamaz. O zaman şöyle yapardı. Kendisi Karabük’e yakışan bir İl Başkanıysa Şefik bey neden çekildi diye sorardı. Beni ilgilendirmiyor diyemez

Karabükspor onu da ilgilendirir, beni de ilgilendirir, CHP’yi de ilgilendirir. Neden çekildi diye sorup eğer ortada basit bir sebep varsa kendisi de Şefik Beyi arardı. Kendisi Şefik Beye ulaşamayacak birisi değil ki. Benim bildiğim kadarıyla Ömer Bey, Şefik Dizdar’ın AVM’sinde kiracı. Sık sık ilişkisi olan birisi. Bunun sebebini niye sormamış? Karanlık noktalara geldiği zaman bizi burası ilgilendirmiyor diyor. Buralar çünkü karanlık. Şefik Beyin çekilmesi bizi ilgilendirmiyor diyor. Siz Şefik Beyin çekilmesiyle ilgili programı yaparsanız Şefik Bey de çekilir. Direk bir adama çekil derseniz çekilir. Mutullah Bey çekil dedikten sonra ben tekrardan Çelik - İş Şube Başkanı Ulvi beyi çağırdım. Kendisine biz bu listeyle devam edelim mi dedim. O 'biz genel merkez tarafından sıkıntı yaşarız devam edemeyiz' dedi. Demek ki, o listeye verilecek Çelik İş Sendikasında ki isimler, Çelik-İş Başkanı Cengiz beyle konuşulmuş. Konuşulmadan kimse böyle bir olayın içine giremez. Çelik İş Başkanı da sorar, 'Ya ben 4 saat önce yönetime arkadaşları verdim. 4 saat sonra ne değişti diye sorar yani.' Demek ki direk bu isimler verilmiş. Şube Başkanı da yapamayız deyince genel kurul salonuna gitmemizin bir anlamı kaldı mı? Ve ben bunu Şefik Beye hissettirmeden yaptım. Sonra gittim Şefik Beye dedim ki 'Abi bizi mahcup etmediniz, bizi kırmayıp onurlandırdınız, buraya kadar geldik ama bundan sonra devam etmemizin bir anlamı yok' diyen benim kendisine. Şimdi Ömer Bey, nasıl bu işin içinden kendini sıyırıyor. Ben bunu anlamadım. Zaten bütün bu gelişmeler onun vermiş olduğu bu saat aralığı içinde oldu” dedi.

Bunu Karabük’ün geleceği olan bir hadise olduğunu da ifade eden Başkan Vergili, “Böyle önemli bir hadisede soramadı mı Şefik Bey neden çekildi diye. Bu krizi çözmek için neden çaba sarfetmedi. Çünkü işlerine gelmedi. Olayın içerisinde siyasi bir çıkarın olduğu bana telefonlarla geldi. 'Abi sizin çekilmeniz de fayda var burada siyaset yapılıyor' diye bir gazeteci arkadaşımız bizi uyardı. Ama ben buna rağmen devam ettim çünkü ben siyaset yapmıyorum.

Anlamını bilmediği kelimeyle adamı bir şeyler ilan ediyor. Müfteri; yalancılık demektir. Ben olmayan bir şey söylemedim. Yapılan liste de iki tane AK Parti İl Başkan Yardımcısı vardı. Nasıl oluyor da Ömer Beye sorulmadan listeye giriliyor. Ben bunu anlamadım. Benim gördüğüm kadarıyla Taner bey herkesten olur alıp o şekilde yola çıktı. İki tane İl Başkan Yardımcısı yönetime yazılacak sen benim haberim yok deyip sıyrılacaksın. Yok öyle sıyrılamayacaksın, Karabüklüler senin yakana yapışacak.

Ben Mehmet Ali Beyin, bu tip olayların üzerinden siyaset yaptığını görmedim. Mehmet Ali Beyin ismini kullanıyorlar. Ankara istemiyor Ankara onay vermiyor. Kim bu Ankara açıklayın. Karabük’ün her zaman iyiliği için uğraşan Ankara bu olayı mı istemiyor. Ömer Bey biz sadece Demir Çelikteki gelişmelerden bahsettik diyor. Konu o mu yani o saatte seni oraya onun için mi çağırdılar. Bugüne kadar kaç kere konuştun. İki tane İl Başkan Yardımcısı Yönetimden çıkıyor, ondan sonra haberim yok diye sıyrılıyor. Böyle iftira müfteri demekle bu işlerin altından kalkamazsın. Kongre Temmuz ayında, Ağustos ayında Lig başlayacak, nasıl yetiştireceksiniz futbolcu transferlerini?, nasıl bir kadro yapacaksınız? o akşam senin vazifelerinden birisi değil mi Şefik Bey’i arayıp da efendim ne oluyor, lütfen başladığınız işi tamamlayın, Karabükspor’a sahip çıkalım demek senin vazifelerinden biri değil mi? Ömer Bey’in vazifelerinden birisi değil mi? Ama iki tane İl Başkan Yardımcısı Yönetimden çıkarsa AK Parti’nin siyaseti olur bu iş. Eğer bu yönetim adam gibi olursa siyaset olmaz. O zaman AK Parti’de, CHP’de, Rafet Vergili de, herkes gereğini yapmış olur. Ama adam gibi yapılacak yönetimi bozduğun zaman bu iş içersinde siyaset olur. Bu şekilde bir daha beyanat verirse çok daha ağır, onun seviyesine inerek konuşma yapacağım, bunu da bilsin. İki de bir canı sıkıldıkça müfteri ilan etmesin kimseyi. Yalan beyan da vermesin, her şeyi düzgün söylesin. Kendisine herhangi bir oynanmış oyun varsa da çıksın onlara hesap sorsun, bizde yanında oluruz. Karabükspor’a gecenin 12’sinden sonra mı sahip çıkılıyor. Perşembe akşamına kadar hiç sahibi olmayan Karabükspor’a biz devreye girince mi sahip çıktığımız zaman mı bu kadar kıymetli olmuş. Rafet Vergili sahip çıktı diye Karabükspor’un düşürüleceği durum bumuydu. Bir kere bundan utanacaklar utandıktan sonra çıkıp basın toplantısı yapacaklar. Şu andaki mevcut Yönetim AK Parti’nin yapmış olduğu yönetimdir” diye ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi