VERGİ VE SİGORTA GİBİ KAMU ALACAKLARININ BORÇ YAPILANDIRILMASI 31 ARALIK TARİHİNE KADAR UZATILDI


 

vergi-borc-alacaklari

11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamında kamu alacakları yapılandırmaları 1 Ekim 2014 tarihi itibarı ile alınmaya başlarken, yapılandırma için 1 Aralık 2014 olan son başvuru tarihi bir ay uzatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karabük İl Defterdarı Osman Koçaş, Maliye Bakanlığına vatandaşlardan gelen yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık’a kadar yapabileceklerini belirten Koçaş, Türkiye genelinde 3,5 milyon kişinin yapılandırma kapsamında başvuru yaptığını, 33.4 milyar lira alacağın yapılandırıldığını, Karabük’te ise 8 Bin 500  kişinin başvuru yaptığını 55 milyon lira alacağın yapılandırıldığını belirtti.

il-defterdariKoçaş, “Yapılandırma hükümlerinden azami sayıda vatandaşımızın yararlanması amacıyla Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik kanunda öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatılacak. Yani vatandaşlarımız, söz konusu borçları için başvurularını 31 Aralık’a kadar yapabilecek.” dedi.

Aynı şekilde, 31 Aralık 2014’e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılacağını aktaran Koçaş, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi