Karabük Valiliği organizasyonluğunda Karabük Belediyesi ve Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü işbirliğinde engelli destek kapsamında ‘Bilinçli Anneler Sağlıklı Nesiller’ projesi kapanış programı gerçekleştirildi.


 

20151106AW569864_01Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleşen programın açılışında konuşan Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Arş. Gör. Arzu Kul ‘Bilinçli Anneler Sağlıklı Nesiller’ projesi kapsamında tüm bebekler dünyanın neresinde olursa olsun eşit yaşama hakkına sahiptir düşüncesiyle yola çıktıklarını söyledi.

Kul, “Engelli bebekler ve kalıtsal hastalıkların meydana gelmesinde en önemli etkenler; akraba evlilikleri, gebelikte sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı, 18 yaş altı ve 35 yaş üstü gebelik, ilaç ve radyasyona maruz kalma, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve çevresel toksinlerdir. Proje kapsamında engelleri, anne karnında engelleyebiliriz.” dedi.

Kul ayrıca, Ülke genelindeki doğumsal oranları, çocuk sahibi olmak isteyenlerin yapması gerekenler, doğumsal ve diğer engeli önlemek için bebek doğduktan sonra yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi.

Program Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü ve Yaşama Dokunan Eller Topluluğu öğrencilerinin işaret dili ile hazırladıkları gösterinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi