Karabük Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller” adını taşıyan proje ile anne adaylarına rehberlik ediliyor.


 

13032015_bilinclianneler_6Karabük Valiliği koordinasyonunda Karabük Belediyesi, Karabük Üniversitesi ve Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle engelli destek kapsamında ‘Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller’ projesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında anne adaylarına bebeklerin dünyaya sağlıklı gelmesini sağlayacak bilgilerin de aktarıldığını ifade eden Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal: “Doğum çağındaki kadınlarımız ve çocuklarımız nüfusumuzun çok büyük bir kısmını teşkil ediyor. Eğer bilinçli olurlarsa, sağlıklı olurlarsa geleceğimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkes çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Anne adaylarının gebelikten itibaren iyi beslenmeleri, psikolojilerinin düzgün olması, doğum ve doğumdan sonra da bebek bakımı ve yetiştirilmesi ile ilgili doğru bilgilenmeleriyle olması, anadan atadan öğrendiklerini uygulamasına göre çok daha iyi sonuçlar verecektir. Bu seminerlerimizin anne adayları için doyurucu olmasını diler katılanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi