BEYAZ BARET OSGB’DEN, ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU MÜDÜRÜNE TAZİYE ZİYARETİ


 

beyaz-baret-soma

13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden işletmesinde trafo patlaması sonucu meydana gelen faciada hayatını kaybeden madencilerin sayısı her geçen gün artarken tüm dünya yasa boğuldu.

Yaşanan kazadan sonra 300’e yakın madencinin hayatını kaybetmesiyle nedeniyle Beyaz Baret İş Sağlığı ve Güvenliği Şirket yetkilileri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven’i ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Türkiye’deki en büyük maden kazası olan Soma ilçesinde yaşanan facia ile ilgili olarak acılarının tarifsiz olduğunu söyleyen İl Müdürü Coşkun Güven, “Yaşanan bu olay çok üzücüdür. Soma’da hayatını kaybeden tüm madencilerimizin aileleri başta olmak üzere, tüm ülkemizin başı sağ olsun. Yaralı olan madencilerimizin de bir an önce sağlıklarına kavuşmaları umuduyla acil şifalar diliyoruz. Meydana gelen kaza sonucu madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının da en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz” dedi.

Beyaz Baret OSGB yetkilileri de bu tür acıların son olmasını umut ettiklerini söylerken madencilik sektörünün zorluklarına rağmen yaşanan kazaların asla kader olarak nitelendirilemeyeceğini dile getirdi. Beyaz Baret OSGB  İş Güvenliği Uzmanı  aynı zamanda Maden Mühendisi Mustafa Sarıoğlu, “Maalesef ki ülkemizde iş kazaları açısından madencilik sektörü ilk sıralarda gelmektedir. Tabiat karşısında çalışma koşulları çok zordur. Hele ki yer altı madenciliği hata kabul etmeyen ve çalışmanın her adımında sürekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasını gerekli kılan çalışma sahalarıdır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği yasalarının çıkmış olmasına rağmen çalışma hayatında hala yeteri kadar uygulamaya geçmemiş olması, devlet-işveren-çalışan üçgenindeki sosyal diyalogların tam olarak kurulamamış olması maalesef ki iş kazalarının yaşanmasına yol açmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinin seviyesine gelebilme adına atılması gereken ve alınması gereken daha çok fazla mesafe var. Bu konuda toplumun her kesimine çok fazla görev düşmektedir. Umarım yaşanan bu kaza son olur. Tüm madencilerimizin ve Türkiye’mizin başı sağ olsun” dedi.