Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 Özel Yetenek Sınavları yoğun katılımla başladı.


 

20150820AW505510_01Özel Yetenek Sınavına internet üzerinden başvuruların alınmasıyla aday öğrencilere Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyum da bilgi verilerek Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda Özel Yetenek Sınavı Tanıtım Kursu yapıldı.

39 Erkek, 24 Kadın ve 7 Milli sporcu olmak üzere 70 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2015-2016 Özel Yetenek Sınavı’na 965 Erkek, 281 Kadın ve 42 Milli sporcu olmak üzere bin 288 aday öğrenci başvurdu.

Uluslararası testlerde kullanılan bitirme zamanının elektronik bir kronometre ile ölçüldüğü 5 farklı istasyondan oluşan Koordinasyon Testi ile beceri, çabukluğu ve hareketliliği ölçen sınavda adayların YGS puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı ve Koordinasyon parkurundan alacağı puanları hesaplanmasının sonucunda Karabük Üniversitesi öğrencisi olacakları belli olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Günay Özbay, “Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Futbol FIFA-UEFA kriterlerine uygun, Atletizm Pisti’de IAAF Class 2 sertifikasına sahip Stadyum ile son derece kaliteli tesislerin bulunması, bu stadyumun içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun yer almasıyla alanında uzman birçok akademisyenimizin bulunması Yüksekokulumuza olan ilgiyi artırmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı’na 955 aday öğrenci başvuru yaparken bu yıl bin 288 aday öğrenci başvuru yaptı. Aday öğrencilerimiz gösterdikleri performansa göre alacakları puan, YGS puanı ve Ortaöğretim Başarı Puanı ile bölüme girmeye hak kazanacaklar.

Aday öğrencilerimize başarılar diliyor, sonuçların şimdiden üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi