BES GENEL BAŞKANI FİKRET ASLAN:  “YARGI EMEKÇİLERİ DÜZENLEMENİN DIŞINDA BIRAKILAMAZ”


20140910AW189385_01Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen zam yapılmasına rağmen diğer yargı personelinin bunun dışında bulunmasına tepki gösterdi.

BES Genel Başkanı Aslan, Büro Emekçileri Sendikası Karabük İl Temsilciliğini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Aslan, hakim ve savcılara bin 155 TL'lik zam yapılacağını anımsatarak, "Sadaka niteliğindeki ücret artışlarına karşın enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün düşürülen ve yoksullaştırılan yargı emekçilerinin yapılacak bu düzenlemenin dışında bırakılıyor olması kabul edilemez" dedi.
Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hakim ve savcılara bin 155 TL'lik zam yapılması, kademe ilerlemesinin durdurulması, cezalarının affedilmesi, hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hakim ve savcılarının hukuk fakültelerine sınavsız girişinin sağlanması, savcı ve hakimlerin silah edinmelerinin kolaylaştırılması gibi konuların içinde olduğu yeni bir düzenleme yapılıyor. Yıllardır ağır iş yükü, baskı ve mobbing uygulamaları kıskacında yargı hizmeti üretmeye çalışan, hafta içi akşamları ve hafta sonları çalışmaya zorlanan, fazla çalışma ücreti, yol ücreti gibi ciddi ekonomik kayıplar yaşayan, sadaka niteliğindeki ücret artışlarına karşın enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün düşürülen ve yoksullaştırılan yargı emekçilerinin yapılacak bu düzenlemenin dışında bırakılıyor olması kabul edilemez. Biz bu uygulananın yanlış olduğunu belirtiyoruz. Bunun düzeltilmesi için Türkiye’nin her yerinde basın açıklaması yaptık. İlerleyen zamanlarda bu durum düzelmezse daha değişik eylemler yapacağız."

Editör: Haber Merkezi