BEŞBİNEVLER, BAHÇELİEVLER MAHALLESİNDE UZUN YILLARDIR HİZMET VEREN KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİNİN KAPANMASI İLE İLGİLİ MAHALLE HALKI BİR EYLEM YAPTI


 

besbinevler-hastane-eylemi

Karabük merkeze bağlı 5000 Evler semtinde mahalle sakinleri, kapatılacağı iddia edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin önünde eylem yaptı.

Kapatılacağı ileri sürülen hastanenin önünde toplanan mahalle sakinleri, alkışlarla "hastanemizi istiyoruz" sloganı attı. Hastanenin acil girişi bölümünde toplanan grup, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua etti.

Yaklaşık 100 kişi adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahallesi ve Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, hastanelerinin kapanmaması için yetkililerle daha önce görüştüklerini, halada görüşmeye devam edeceklerini söyledi.

Kent nüfusunun büyük çoğunun bu bölgede yaşadığını belirten Harmanbaşı, "Bu hastanenin hizmetinden Karabük'ün yarısı faydalanıyor. Mahallede herkes bize soruyor. Net cevap veremiyoruz. Genel Sekreter ile görüştük ve fizik ile Acil bölümünün kapatılmayacağını söyledi. Bunları mahalle halkına söyledik. Zaman süreç arttıkça muhtarların kucağında bu iş kalmaya başladı. Seçim döneminde hiçbir muhtar arkadaşımız bu hastane kapatılmayacak diye bir seçim beyatı dahi olmadı. Size bu hastaneyi kapatılmayacak diyenlerden hesap sormanız lazım. Muhtar arkadaşlarımızı bu konuda istifaya davet edenler var. Aslında bu konunun muhatabı biz de değiliz. Hizmetin devam etmesini istiyoruz. Mahallerimizi mağdur etmesinler. Gelin bu işi çözün. Siyasi partilerimize ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizleri aydınlatsınlar. Çıkın Yürekli olun. Kapatıyorsanız kapatıyoruz deyin" dedi.

Grup daha sonra sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.