Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Karabük’te "Bereket Ormanı" oluşturuldu.


 

20150326AW365362_01Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma mevkiinde oluşturulan “Bereket Ormanları” fidan dikim törenine Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Vali Yardımcısı Abdullah Acar ve eşi, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve eşi, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve eşi, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve eşi, daire müdürleri ve eşleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Orhan Alimoğlu Toprakcuma mevkisindeki fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada “Orman herkese lazım en basit örneği ile yazılar yazdığımız kâğıtlar ormandan oluyor, evlerimizdeki mobilyalar ormandan üretiliyor. Ormanlar dünyamızı güzelleştirdiği gibi insanların ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ülkemizin yeşillenmesi, ormanlık olması bizler için hem servet, hem de güzellik ve ferahlık. Karabük orman bakımından avantajlı yaklaşık yüzde 70’i ormanlarla çevrili bir ilimiz. Ormanlık alanlarımızı daha da çoğaltmamız lazım. Devlet büyüklerimizin de bu işlere örnek olması bizler için hem teşvik oluyor, hem de destek oluyor. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız ve saygıdeğer eşleri, gerekse Çevre ve Orman Bakanımız bu işe çok önem veriyorlar. Bizlerde her vesile ile zaten dile getirerek takip ediyoruz. İlimizde bu sene diktiğimiz meyve fidanları da önceki yıllara oranla dikilen fidanların birkaç katı civarında. Bu dikilen fidanların hepsi bizlere lazım hem dünyamızı güzelleştiriyor, hem insanların ihtiyacı, hem de kuşların, arıların, mahlûkatın ihtiyacı kâinatın dengesi bu şekilde karşılanıyor. Bizlerde bu işleri geliştirirsek hepimiz için faydalı olur, bizlerde ilimiz daha güzel olsun, ihtiyaçlarımızı karşılayalım diye elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Muhretem eşlerine vesile oldukları talimatları münasebetiyle şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Daha sonra Vali Orhan Alimoğlu ve eşi Rana Alimoğlu tarafından Cumhurbaşkanın eşi Emine Erdoğan hanımefendi adına ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi