Karabük Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Hasan Benlioğlu güven tazeledi.


 

20150207AW318809_02Orman Birliği Kooperatifleri salonunda yapılan kongreye, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut ve Ziraat Odaları ilçe Başkanları ile üyeler katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, “ Ziraat odası ve tarımcılık faaliyeti Karabük’te çok gelişmiş faaliyetler değil. Karabük deyince hep aklımıza yıllarca demir çelik gelir ve demir çelikle büyümüş bir kentiz. Karabük’ün çevresi ve köylerinden gelenler demir çeliğe yetmeyince ülkenin dört bir tarafından gelenlerle Karabük oluştu. Karabük büyüdükçe tarımsal üren ihtiyaçlar arttı ve bunların yüzde 90’ı dışarıdan karşılanır oldu. Önceden vatandaşımız bir taraftan demir çelikte çalışırken, bir taraftan da köylerde tarım işlerini sürdürürdü. Öyle bir zaman geldi köylerimiz boşalınca kente göçler olmaya başladı. Şimdi son yıllarda seracılık rüzgarı başladı. Pazarda ürün yapan ve geçimini tarımdan sağlayan aileler oluşmaya başladı. Karabük’te tarımsal faaliyetler yavaş yavaş faaliyete geçti. Karabük hiçbir zaman Ege ve Akdeniz’in illeriyle kıyaslanamaz. Yüzde 70’i orman olan bir yerde tarım alanı oldukça az. Biz az alanda çok verim elde etmenin gayreti var. Türkiye önemli bir tarım ihtiyacını ihraç eder durumda. Hayvancılıkta aynı şeyi yapıyoruz. Bazı kültürümüz kayboluyor. Bağcılığımız yeni yeni hareketlenmeye başladı. Eski kültürümüzü kaybetmemiz lazım” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kongrede Hasan Benlioğlu başkanlığında yeni yönetim şu şekilde oluştu: “Celal Karakuş, Turgut Kirez, Mehmet Şirin, İrfan Eken, Mustafa Ergin, Ahmet Doğancı, Celal Yılmaz, Ercan Gafuroğlu, Rafet Taşçı, Mehmet Yılmaz, Bekir Öz, Ahmet Yılmaz, Ahmet Teker, Ahmet Okan Kirman, Muzaffer Küçüksevgili, Şükrü Aksoy, Hüseyin Bostancı, Yıldıray Yıldırım, Davut Şahin ve Yavuz Budak”

Editör: Haber Merkezi