Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen “Ben de Fırçalıyorum” kampanyası start aldı.


 

DSCF0164Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen kampanyanın startı Alparslan Gazi Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı konulu seminer ile diş macunu ve diş fırçasının dağıtılması ile başladı.

Karabük Merkez Alparslan Gazi Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Ahmet Ustaoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi İşler Başkanı Ahmet Bal diğer yetkililer ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kampanya ile ilgili görüşlerini dile getiren Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ahmet Ustaoğlu “Kanuni Sultan Süleyman ın halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi,olmaya devlet-i cihanda bir nefes sihat gibi sözleri bir nefes sıhhatin devletten bile önemli olduğunu hem halk sağlığının hem de ruh sağlığının korunması ile ilgili anayasanın devlete önemli bir yükümlülük yüklediğini biz bugün Ağız ve Diş Sağılının genel sağlık içersinde önemi anlatmak istiyoruz. İnsan beslenmeye muhtaçtır ve beslenme ağızla başlar yeryüzünde en sofistike rafinerinin insan sindirimi olduğunu hatırlatarak ağız ve diş sağlığının önemine atifta bulundu.

Karabük Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara “Sağlık Bakanlığı tarafından önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve önlenebilir hastalıklar grubuna giren diş ve diş eti hastalıklarının yaygınlık ve şiddetinin azaltılması ağız ve diş sağlığı hakkında toplumumuzun farkındalığının artırılarak sağlığı korumaya yönelik bilincin oluşması doğru tutum ve davranışların edinilmesini teşvik etmek amacıyla diş macunu ve diş fırçası dağıtımını planlamış ve bu amaçla ilimize 5952 adet diş macunu ve diş macunu göndermiştir. Bu kampanya ile ülke genelinde özellikle orta öğrenim ve lise çağındaki gençlerimize ağız ve diş sağlığının önemi ve gençlerimize toplumsal bilincin artırılması hedeflenmektedir. Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı merkezi olarak kampanya kapsamında eğitim gören öğrencilerimizin büyük bir bölümüne ağız ve diş sağlığı konusunda tarama yapılarak ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim vererek öğrencilerimiz başta olmaz üzere her kişiye diş macunu ve diş fırçası dağıtımını gerçekleştireceğiz. Amaçlarımızdan bir tanesi de toplumumuzda %50 sinden fazla olan diş fırçalama ve ağız diş sağlığına dikkat etmede sorunu ortadan kaldırmaktır" dedi.

Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin “ Devletimiz sağlık konusunda vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli hayat sürmesi için bir çok yatırım yapmaktadır. Hasta olup tedavimizi aradığımızda hastanelere gittiğimizde çok kaliteli hizmetler alıyoruz. Ancak devletimizin bir başka görevi de vatandaşlarımızın hastalanmadan sağlığını nasıl korumalı ve bunun farkındalığını yaratmaktır. Aslında burada görev devletten çok biz vatandaşlara çok iş düşmekte bizim sağlımızı koruyarak hastanelere ve diğer sağlık kuruluşlarına daha az nasıl gideriz bunun peşine koşmalıyız. Ağız ve Diş Sağlığı da toplam sağlık konuları içersinde önemli bir bölümü teşkil eder. İnsan beslenmesi sağlıklı yaşam için çok önemli bunun için de ağız ve diş sağlığının iyi olması gerekir bu nedenle işte bu farkındalığı yaratmak amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından başlatıldı bizlerde icra etmeye çalışıyoruz. Projenin esas amacı herkese bir diş macunu veya diş fırçası vermek değil esas amaç bu bilinci oluşturmaktadır. Kampanyanın oluşturulması ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim “ dedi

DSCF0210Konuşmaların ardından Yrd.Doç.Dr. Gülhan Ünal Kocaman tarafından öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının önemi konulu bir seminer verildi. Seminerin ardından öğrencilere kampanya dahlinde diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirildi.

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen kampanya kapsamında yarın (11.03.2015) tarihinde Hasan Doğan ve Güleç Sevgi evlerinde kalan öğrencilerin diş taraması gerçekleştirilerek saat 13.00 de Hürriyet Caddesinde kampanya konulu bir standın açılışı gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi