AK PARTİ’NİN BAŞTA SAFRANBOLU OLMAK ÜZERE, KARABÜK’ÜN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI BİR KAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANMASI BEKLENİYOR


 

TÜM GÖZLER SAFRANBOLU’YA ÇEVRİLDİ


 

NECDET AKSOY ADAY GÖSTERİLECEK Mİ..?


 

safranbolu-belirsizlik-suruyor


AK Parti’nin Karabük Belediye Başkan Adayı 27 Kasım tarihinde belli olmuştu. Aradan 40 gün geçmesine rağmen, Karabük’ün merkezden sonra en büyük ilçesi olan Safranbolu başta olmak üzere, Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Yortan Pazarı Belediye Başkan adayları hala açıklanmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu gün Uzakdoğu gezisine çıkması ve 10 gün yurt dışında olması nedeniyle, yılın ilk günleri ülke genelinde belirlenen tüm adayları onayladığı öğrenildi.

Birkaç güne kadar tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük’ün ilçe adaylarının da açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Safranbolu’da mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un güçlü bir ihtimal aday gösterileceği görüşü hakim olmasına rağmen, aday gösterilmeyebileceği, aday yapılmazsa, yerine eski milletvekili Cumhur Ünal’ın aday gösterilebileceği yönünde ifadeler ağırlıklı olarak konuşuluyor.

Safranbolu’nun yanı sıra, Yenice, Eflani ve Yortan Pazarı’nda mevcut AK Partili Belediye Başkanlarının dışında aday adayı olmadığından, bu ilçelerde hiçbir değişiklik yapılmayacağı beklentisi ağırlıkla yer almakta.

Eskipazar’da da AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Dursun Baş’ın aday gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu konuşulurken, bir sürpriz yaşanarak, başka bir adayın da gösterilme ihtimalinin ufakta olsa olduğu belirtiliyor.

Ovacık ilçesinde ise direk Mehmet Ali Şahin’in belirlediği bir adayın gösterileceği öğrenildi.

 

Editör: Haber Merkezi