AK PARTİ TÜM ÜLKE GENELİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLAMAYA BAŞLADI


 

KARABÜK’ÜN İLÇE ADAYLARI HALA AÇIKLANMADI


 

SAFRANBOLU ADAYI KİM OLACAK..?


 

NECDET AKSOY, CEMAATİN KAHRAMANI OLDU


 

 akp-krbnet


   Analiz Haber   


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son geçtiğimiz Cuma akşamından bu yana İstanbul’da adayları belirleme çalışmaları yapıyor.

Ülke genelinde birçok illerin, ilçe adayları belli olurken, hale Karabük’ün Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Yortan adayları açıklanmadı.

Bu gün (Pazar) açıklanan adayların arasında Karabük ilçeleri de olması beklenirken, açıklanmaması Safranbolu’da gelişen olaylara bağlanıyor.

Diğer tüm il ve ilçe adayları ile birlikte Karabük ilçelerinin de en geç önümüzdeki iki gün açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SAFRANBOLU NE OLACAK..?

Safranbolu’da AK Partili Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un tekrar adaylığına kesin gözüyle bakılırken, son üç günde Gülen cemaati ile ilişkileri ve Pensilvanya’ya Fethullah Gülen Hoca Efendiyi ziyaret ettiğini açıklaması, Aksoy açısından süreci tam tersine döndürdüğü belirtiliyor.

CEMAATİN KAHRAMANI OLDU

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un, Gülen Cemaatini kast ederek “İşler iyiyken, iyiydik de, şimdi mi kötü olduk.”, “Biz Cemaatle etle tırak gibiyiz”, "Önümüzdeki günlerde yine cemaatle birlikte olacağız” ve “AK Parti cemaatle içi içedir” şeklinde açıklamaları karşısında, partililer “Necdet Aksoy adaylığının açıklanmasına birkaç gün kala kafasına sıktı” şeklinde yorumlar getirirken, cemaat kanadı ise kahraman ilan etti.

SAFRANBOLU’DA KİM ADAY OLUR..?

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cemaate karşı sert tutumundan dolayı, Necdet Aksoy’un bu çıkışından sonra aday yapılmayacağı görüşü ağırlık basarken, Cumhur Ünal’ın aday gösterilebileceği ise sıklıkla konuşuluyor.

Öte yandan Cumhur Ünal’ın aday gösterilmemesi halinde, yine mevcut aday adayları dışında Ahmet Erorhan’ın aday gösterilebileceği de ciddi bir şekilde dile getiriliyor.

Safranbolu Parti teşkilatının ise mevcut aday adayları arasından adayın belirlenmesi yönünde tavır aldığı ifade ediliyor.

MEHMET CEYLAN, SAFRANBOLU ADAYI İLE İLGİLİ BELİRLEYİCİ Mİ?

AK Parti’nin Karabük Adayı Mehmet Ceylan’ın Safranbolu Belediye Başkan adaylığında belirleyici olup olmadığı ise siyasi kulislerde en çok tartışılan konu haline geldi.

Ceylan’ın ise, Safranbolu adayının belirlenmesinde hiçbir renk vermediği ve bu konuyla ilgili herhangi bir sorumluluk almak istemediği görüşü de konuşuluyor.

 
Editör: Haber Merkezi