AK PARTİ’NİN KARABÜK İLÇE ADAYLARINI BELİRLEMESİNDE SAYILI GÜNLER KALDI


 

AK PARTİ “TÜM İLÇELERDE MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI İLE YOLA DEVAM”


 

akp-mevcutlarla-devam


AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayını Mehmet Ceylan olarak açıklamasının ardından bir ay geçmesine rağmen hala diğer tüm ilçelerin adayları açıklanmadı.

AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ülke genelinde olduğu gibi Karabük ilçe adaylarının da belirlendiğini ve Başbakan Erdoğan’ın bu hafta sonu yurt dışı gezisinden gelmesinin beklendiğini söyledi.

Karabük Net Haber’in ise güvenilir ve sağlam kaynaklardan edindiği bilgiye göre Karabük’ün tüm ilçelerinde mevcut belediye başkanlarını aday gösterileceği öğrenildi.

SAFRANBOLU

AK Parti Safranbolu’da 2009 yerel seçimlerinde koltuğa oturan Dr. Necdet Aksoy ile yola devam kararı aldığı öğrenildi.

Adayın değişme ihtimalinin en yüksek yer olan Safranbolu’da, mevcut belediye başkanını değiştirerek sıkıntıya girmek istemediği görüşünün hakim olduğu uzun süredir konuşuluyordu.

AK Parti’nin, Safranbolu’da mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile 30 Mart seçimleri sürecine gireceği yönünde edindiğimiz bilgiyi kamuoyu ile paylaşırken, yine de tüm gözler önümüzdeki haftaya dikildi.

YENİCE

Karabük’ün merkezden sonra en büyük ikinci ilçesi olan Yenice’de mevcut Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan başka aday yoktu. AK Parti tek aday olarak müracaat eden ve Yenice’de çalışmaları ile kendinden sıkça bahsettiren Zeki Çaylı ile seçimlere hazırlandığı öğrenildi.

Yenicenin Yortan Pazarı Beldesinde de mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki'nin değiştirilmeyeceği ifade ediliyor.

ESKİPAZAR

Adayın değişme ihtimali olan diğer bir ilçe ise Eskipazar olmasına rağmen mevcut Belediye Başkanı Dursun Baş ile yola devam edileceği yönünde bilgiye ulaşıldı.

Dursun Baş’ın Eskipazar’da tepkilere neden olmasına rağmen, AK Parti mevcut Belediye Başkanını değiştirerek, tabiri caiz yeni bir maceraya atılmak istemediği ifade ediliyor.

EFLANİ

Yenice’den sonra AK Parti’ye aday olarak tek müracaat olan ilçelerden birisi de Eflani’ydi. Eflani’nin sevilen Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile yola devam kararı aldığı bilgilerine ulaşıldı.

OVACIK

Karabük’ün en küçük ilçesi olan Ovacık’ta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in belirleyeceği bilinirken, şimdilik Ovacık’tan kimi aday göstereceği daha bilinmemekte.

 

Editör: Haber Merkezi