KARDEMİR A.Ş’DE BİNE YAKIN KADRO BEKLEYEN İŞÇİYE ÇELİK İŞ GENEL BAŞKANINDAN NET MESAJ


CENGİZ GÜL “TOPLU SÖZLEŞMEDE ATTIĞIM HER İMZANIN ARKASINDAYIM. KADROLAR ALINACAK”


gul-imza

KARDEMİR A.Ş’de 2010 Yılında işe başlayan bine yakın işçiye kadro ve kademe verilmesi için geçtiğimiz toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılmıştı.

Çelik İş Sendikası ve KARDEMİR işvereni taraflarınca imzalanan Toplu Sözleşme protokolüne göre 31.12.2014 tarihine kadar söz konusu çalışanlara kadro ve kademeleri verilmesi gerekiyordu.

Belirlenen tarihin geçmesi ve halen kademelerin verilmemesi işçiler arasında belirsiz bir beklentiye dönüştü.

Konu ile ilgili Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’ya özel bir açıklama yapan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül “Attığım her imzanın arkasındayım” dedi.

Gül, yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“Toplu iş sözleşmesindeki hükümlerin değişmesi söz konusu değildir. Son yaptığımız sözleşmede ise yeni arkadaşlarımızın kademelerinin verilmesi var ve bu kademeler verilecektir. KARDEMİR’de şu an bir Genel Müdürlük boşluğu yaşanıyor. İnanıyorum ki bu boşluk bir iki hafta içinde giderilecektir. Yeni gelecek olan Genel Müdürümüz ile uzayan bu kademeler konusunu neticeye bağlayacağız.”

“Kimsenin şüphesi olmasın ve beni bir başka sendikacılar ile karıştırmasınlar” diyen Cengiz Gül “Ben attığım her imzanın arkasındayım. Hiçbir arkadaşımın kafasında soru işareti kalmasın, bu kademeler en kısa sürede alınacaktır.” Dedi.