Dünyanın en saygın belgesel sinemacılarının filmlerinin katıldığı Uluslararası Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Yarışması için geri sayım başladı.


 

20150821AW506263_02Kültürel Miras ve Korumacılık ana temasıyla 16’ncı kez düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması ve Festivali’nde bu yıl fotoğraf yarışması da düzenlenirken, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu 9-11 Ekim 2015 tarihleri arasında çok sayıda kültürel etkinliği de ev sahipliği yapacak.

Profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategori de değerlendirmelerin yapılacağı belgesel film yarışmasına, son katılım tarihi olan 9 Eylül 2015’e kadar 2011-2015 yılları arasında çekilmiş eserler ile başvuruda bulunabilecek.

Türkiye’nin ilk belgesel film festivali olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması ve Festivali’nin 16’ncısı 9-11 Ekim tarihleri arasında Safranbolu’da düzenlenecek.

Doğası, eşsiz tarihi güzellikleri ve mimarisiyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da gerçekleştirilecek festivalin yarışma bölümüne eserleriyle katılmak isteyen belgesel sinemacılar ve fotoğraf tutkunları için son katılma tarihi 9 Eylül 2015. Ana teması 'Kültürel Miras ve Korumacılık' olan festivalin bu yılki yan teması ise UNESCO tarafından 2015 yılının 'ışık yılı' olarak belirlenmesi nedeniyle 'mimaride ışık' olarak seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen festivalde; paneller, söyleşiler, konserler ve sergiler gibi birçok etkinlik yer alırken, festivalin ana teması olan 'Kültürel Miras ve Korumacılık' vurgusuna teşvik için her yıl seçilen 'en iyi restore edilen ev' seçiminin sonucu da açıklanacak. Festivalde ayrıca uluslararası platformda isim yapmış yönetmenlerin ödüllü belgesellerinin özel gösterimleri de yapılacak. Ayrıca festival süresince atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Festival Komitesi Başkanı da olan Safranbolu Belediye Başkanı Dr.Necdet Aksoy, belgesel film ve fotoğraf yarışmasına yoğun bir başvuru olduğunu belirtti.

Belgesel sinema ve fotoğraf konusunda uluslararası alanda ün yapmış isimlerden oluşan bir jürinin bu eserleri değerlendireceğini belirten Başkan Aksoy “Dünyanın her yerinden belgesel filmler geliyor.

Bu ilgi 'Belgeselin Oscarı' iddiamızı kanıtlar nitelikte. Belgeseller ile bilgi, belge ve doküman arşivi de oluşturacağız. Safranbolu’yu UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne yakışır bir şekilde korumaya devam edeceğiz. Bu kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda da duyarlılığımızı sürdürmek amacındayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi