16. ULUSLARAARSI ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ 9 EKİM'DE BAŞLAYACAK


 

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. NECDET AKSOY “EĞLENCE ETKİNLİKLERİNİ İPTAL ETTİK”


 

20150915AW526683_01Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, 9 Ekim'de başlıyor.

Yaşanan terör olayları nedeniyle ise festivaldeki konser ve eğlenceler iptal edildi. Festival Komitesi toplantısı, Aslanlar SAKEM’de yapıldı.

Festival Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, belediye başkan yardımcıları ve komite üyeleri katıldı.

Safranbolu ilçesinde 9-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek "16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" programından konser ve eğlence etkinliklerinin çıkarıldığını belirten Başkan Aksoy, “Festival üç amaç için yapılıyor. Bunlardan bir tanesi kent tanıtımını sağlamak, ikincisi o şehirdeki kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak, üçüncüsü ise halkın eğlence ihtiyacının giderilmesini sağlamaktır. Bizim festivalimizde bu üç ayak üzerine yapılmakta idi. Ancak son dönemde yaşadığımız olaylar nedeni ile eğlence ayağını icra etmemeyi düşündük ve bu kapsamda da festivale davet ettiğimiz sanatçı ve diğer etkinlikler ile ilgili bazı değişiklikler yaptık. Bunları komite üyelerimizle paylaşarak, uygun görülmesi halinde program icrasından kaldırmayı öneriyoruz. Yine bu programların yerine milli birliğimizi temsil eden insanlarımızın duygularını bir şekilde ortaya koyan bir takım farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz” dedi.

Festival için ilk defa Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığının dışında da destek aldıklarını ifade eden Aksoy, “Örneğin TİKA, TÜRKSOY ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden de festivalimize bu yıl hem maddi hem belgesel film olarak, hem de jüri üyeliği ile de destek verdiklerini ifade etmek istiyorum. Festivalin iptali konusunda birkaç müracaat aldık. Fakat terörün asıl amacının bir ülkedeki rutini değiştirmek olduğunu, olağanüstü hallere ortam hazırlamak olduğunu, bu nedenle de terörün amacına ulaşmasına izin vermemek için bu yıl da festivalin icra edilmesini uygun bulduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi