KARABÜK BELEDİYESİNİN YENİ BİNASI İNŞAATINDA FORE KAZIKLAR ÇAKILIYOR


 

yeni-belediye-binasi

Ekim ayı sonunda ihalesi yapılan Karabük Belediyesi yeni hizmet binası ve iş merkezi inşaatının çalışmaları kapsamında fore kazıkları çakılmaya başlandı.

Mülkiyeti Karabük Belediyesine ait olan yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek olan belediye binası ve iş merkezi ihalesini kazanan Karabük'ün önde gelen inşaat sektörü sahiplerinden Adnan Çebi, inşaat alanında kurban kesimi yaparak fore kazıkları çakılmaya başlandı.

İşadamı Çebi, 300 fore kazık çakılacağını ve bir ay içinde de hafriyat çalışmalarına başlanarak 12 yada 15 ayda binaları bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İnşaatın 4 katının otopark olduğunu depreme dayanıklı ve yüksek güvenlikte olacağını anlatan İşadamı Adnan Çebi, “Gerekli zemin etütleri yapılarak fore kazıklarını çakmaya başladık. A ve B Blok olarak inşa edilecek binalardan A blok kısmı Belediye binası olacak ve 7 kat kullanım alanı olacak. İş merkezi olarak yapılacak binamız ise 9 katı kullanım alanı olacak. Her iki binanın da zemininde 4’er katlı otopark olacak. Otopark kısmında her bir kat 120 araçlık olacak olup binaları ön cephesinde 15 dükkan ve iş merkezinde ise 77 büro yer alacak. Karabük’ün modern ve kente yakışır yüksek güvenlikte bir belediye binasını inşa ediyoruz. İnşallah fore kazıkları yerleştirdikten sonra bir ay gibi bir süre içinde harfiyat çalışmalarını tamamlayarak inşaata başlayacağız. Tahmini olarak 12 yada 15 ayda her iki binayı tamamlamayı hedefliyoruz. Hem belediye hem de iş merkezinin yapımı ise yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olacak. İnşaatın yapılacağı alanın çevresinde bulunan binalarda her türlü riske karşı şirketimiz tarafından sigortalandı. Çünkü 17 metre zemine girilerek fore kazık sistemi ile inşaatlar yapılacak. Her iki inşaatın projeleri tamamlandı ve belediyeden çıkmasını bekliyoruz” dedi.

İŞ MERKEZİNE YOĞUN TALEP
İşadamı Adnan Çebi, belediye binasının alt ve ön cephesinde yer alan işyerleri ile iş merkezindeki bürolara da yoğun taleplerin devam ettiğini de söyleyerek, “Projede ön cephede 15 işyeri var. Şuan ön cephede yer alan iş yerleri için 4 banka ile ön anlaşma yaptık. Diğer bölümlere de kurumsal firmalardan yoğun talep geldi. İş merkezinin büyük bir kısmı daha inşaat başlamadan satıldı” dedi.