Karabük Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ile birlikte yılbaşı öncesi denetim yaparak iş yerlerinde incelemelerde bulundu. 


DSC_0202

Tüketicilerin sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmiş ürünler tüketebilmesi için yılın son günlerinde denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri, şehir merkezinde faaliyet gösteren kuruyemişçi, pastane, kasap, şarküteri ve lokantalarda denetim gerçekleştirdi.

Kullanılan ve satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, son tüketim tarihlerini ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeler kontrol edildi.

Yıl boyunca rutin denetimlerini sürdüren Zabıta ekipleri halk sağlığı için uygulamanın yeni yılda da hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. Bazı iş yerlerinde görülen eksiklikler için iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunan ekipler, eksikliklerin kısa sürede tamamlanması gerekliliğini belirtti.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şarküterilerde, kuruyemiş dükkânlarında, manav ve marketlerde vs diğer iş yerlerinde görmüş olduğu aksaklıkları, eksikleri ve ürünlerin son kullanma tarihleri hakkındaki şikâyetlerini mutlaka Alo 153 Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplere bildirmeleri gerektiğini ifade ettiler.