KARABÜK BELEDİYE MECLİSİNİN İLK TOPLANTISINDA, MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ, ENCÜMEN, KATİP VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ


 

BAŞKAN VERGİLİ “BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMALARINDA PARTİZANLIK YAPMADAN, KARABÜK’ÜN MENFAATLERİNE YÖNELİK UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”


 

20140410AW058828_02


30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni üyelerle oluşan Karabük Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Rafet Vergili başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Yapılan ilk oturumda komisyon seçimleri yapıldı.

Belediye Başkanı Rafet Vergili başkanlığında Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya MHP grubunun 18, AK Parti’nin ise 13 seçilen üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Karabük Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili “İnşallah beraber 5 yıl daha çalışacağız. Bu 5 yıl içerisinde daha önce biliyorsunuz benim meclis üyem 10 iken bile bütün meclis toplantılarında iki tane konunun dışında tüm kararlarımızı oy birliğiyle aldık. Buradaki oy birliği ile alınmasının tek sebebi hiçbir zaman kişisel ve şahsi menfaatler konuşulmadı. Yalnız Karabük menfaatleri konuşulduğu için AK Partili arkadaşlarımız da bizi aynı kararlarımızla oy birliği ile desteklemişlerdir. Sayısal çoğunluk AK Partili arkadaşlarımıza geldiği zaman biz bazı konularda hak verilmedi. 5 yıl hep beraber çalışacağımızdan, bir uyum içerisinde Karabük için önemli kararlar alacağımızdan bu sayısal çoğunlukları düşünmeden, AK Partili arkadaşlarımızda bu görev yerlerine gelmesini isterim. Biz şuanda yalnız plan ve bütçe dışında, icra olan katiplik ve encümende bizim sayısal çoğunluğumuz var. İstedikten sonra biz bu çoğunluğun çerçevesi içerisinde farklı bir şekilde de devam edebiliriz olaylara ama ben şöyle istiyorum ve çok iyi bir çalışma olacağına ümit ediyorum. 5 yıl içerisinde birbirimizi hiç istismar etmeden icra makamların içerisinde hepimiz olarak bu görevi 5 yıl devam ettirmek ve encümen arkadaşlarımızdan da olsun, Ak Parti’den biz sayısal çoğunluğumuz diyerekten yalnız encümen üyeleri bizden olmasın ve uyum içerisinde Karabük için yalnız Karabük için hayırlı kararlara imza atalım” dedi.

Toplantıda daha sonra meclis birinci ve ikinci başkanvekili, katip üye ve encümen üyeliği yanı sıra komisyon üyeleri seçildi.

Yapılan gizli oylamada, meclis birinci başkanvekilliğine MHP’den Faruk Öztürk, ikinci başkanvekilliğine ise Mustafa Güneri seçildi.

Katip üyeliğine Harun Cebeci ve İsa Akgün, yedek kâtip üyelerine ise Kazım Özcan ve Serdar Ebik seçildi.

Encümen üyeliğine Metin Başkaya, Cenk Gedikoğlu ve Mehmet Çetin seçildi.

Plan Bütçe Komisyonuna Ahmet Arslan, Kazım Özcan, İdris Kul, İzzet Çelik, Erdal Cinkavukoğlu, İmar Komisyonuna Harun Cebeci, Celal Yörür, Dursun Armağan, İsmail Hakkı Demir, Adem Çelebi, seçildi.

Karabük Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı 07 Mayıs 2014 Çarşamba günü tarihinde saat 17.00’da toplanmak üzere sonra erdi.

20140410AW058828_01

KARABÜK BELEDİYE MECLİS LİSTESİ


 

MHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ


Abdulbaki Aslan
Ahmet Aycan
Adnan Karayakalı
Faruk Öztürk
Ahmet Arslan
Celal Yörür
Fatma K. Danışman
Dursun Armağan
İdris Kul
Kazım Özcan
İsmail Yalav
Taşkın Yılmaz
Cenk Gedikoğlu
Harun Cebeci
Metin Başkaya
Serdal Ebik
Mehmet Gerçek
Mustafa Güneri


AK PARTİ'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ
Mehmet Çetin
Ayhan Çetinkaya
İzzet Çelik
Ayfer Şahin
İsmail Hakkı Demir
Metin Yalçın
İsa Akgün
Mehmet Yeğin
Ferhan Kısmet Cengiz
Adem Çelebi
Erdal Cinkavukoğlu
Kenan Şentürk
Recep Necmi Yıldırım


Editör: Haber Merkezi