KARABÜK NET HABER BİR İLE DAHA İMZA ATIYOR


SEÇİMLERE İKİ HAFTA KALA, KARABÜK VE SAFRANBOLU’DA HANGİ ADAYA OY VERİLECEĞİ KONUSUNDA ANKETİNİ BAŞLATIYOR


 

anket-ana-gorsel


Son yıllarda yaptığı anketler ile gündemi tutmayı başaran Karabük Net Haber, 30 Mart Yerel Seçimlerine iki hafta kala Karabük ve Safranbolu ile ilgili dev anketini başlatıyor.

Karabük ve Safranbolu seçmeni hangi adaya oy vermeyi düşünüyor?

Kararsızlar, hangi adaya oy vereceğine karar verdi mi?

Hangi siyasi parti 30 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyecek?

İşte tüm bu ve buna benzer sorulara bir nebzede olsa ışık tutmayı hedefleyen Karabük Net Haber, anketini başlatıyor.

ANKETE HANGİ ADAYLAR KATILIYOR?

Karabük ve Safranbolu üzerinde yaptığımız anketimize Karabük’te AK Parti Adayı Mehmet ceylan, CHP Adayı Erdal Demir, MHP Adayı Rafet Vergili ve Saadet Partisi Adayı Soner Malkoç katılacak.

Safranbolu’da ise yine AK Parti Adayı Necdet Aksoy, CHP Adayı Mustafa Eren, MHP Adayı Mustafa Özata ve Saadet Partisi Adayı Adnan Yıldırım yer alacak.

Diğer partilerin adayları ise “Diğer” şıkkı altında değerlendirilecek.

Anket oylamasındaki sıralama, Siyasi Partilerin TBMM’deki milletvekili sayılarına göre ayarlanmıştır.

 ANKET SÜRESİ…

Anketimiz Pazartesi günün il dakikaları olan 00:01’de başlayacak ve Cuma gecesi 23:59’da sonlandırılacak.

Anketimiz tam 5 gün, yani 120 Saat oylamaya açık tutulacak.

ANKET LOG KAYITLARI…

Ankete hangi zaman diliminde, hangi IP’den, hangi seçeneğe oy kullanıldığı bilgilerini tutan LOG kayıtları gün içinde her saat takip edilecek ve manipülasyon fark edilen oylara müdahale edilecektir.

Anket bitiminde tüm kayıtlar, ankete katılan adaylara dijital ortamda verilecektir.

BU ANKETİ YAPMAMIZIN AMACI NEDİR?

Karabük ve Safranbolu ile ilgili anketi yapmamızın tek amacı, seçmenlerin görüş ve düşüncelerini kullandıkları oylar sayesinde kamuoyuna en doğru şekilde yansıtmayı hedeflemekteyiz.

Takdir edersiniz ki, internet ortamında yapılan en son yazılım anketler bile, çeşitli yazılım programları nedeniyle manipülasyonlara maalesef az da olsa açıktır.

Anketimiz IP ve cookies duyarlı olduğundan, bir PC’den ya da mobil cihazdan bir kere oy kullanılmasına izin vermektedir. Aynı IP numarasından birden fazla PC veya Mobil cihaz internete bağlanıyorsa, sadece bir PC veya bir Mobil cihazdan oy kullanılabilir. Yani, aynı IP’den internete bağlı olan 3-5 veya daha fazla PC’lerden bir tanesinden oy kullanılabileceğini şimdiden ifade ederiz.

İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN ANKETLER NE KADAR DİKKATE ALINMALIDIR?

İnternet ortamında yapılan anketler bire bir saha çalışması yapılan ve deneklerle yüz yüze yapılan anketlerin yerini tutmaz.

Çeşitli manipülasyonlara az da olsa açık olduğundan, internet ortamında yapılan anketimiz yüz de yüz net sonuç verir iddiasında asla değiliz.

Bu sebeple anketimiz sonuçlandığı zaman, “Bu sonuçlar, kesin sonuçlar” olarak iddiasında asla değiliz. Yine tekrarlamamız gerekirse, Karabük Net Haber olarak bizim bu anketi yapmamızın tek nedeni, seçmenlerin kullandıkları oylar sonucu, kamuoyunu aydınlatabilmektir.

 KARABÜK NET HABER’İN MESAJI

Karabük Net Haber’in yaptığı bu anketin sonucu, kamuoyunu ne bir yere yönlendirmektir, ne da başka bir amaç taşımamaktır. 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Karabük ve Safranbolu’nun nabzını bir nebzede olsa tutmaya çalışmak ve sonuçları, kesin doğru olmamakla birlikte kamuoyu ile paylaşmaktır.

En doğru sonuçlar 30 Mart akşamı sandıktan çıkacak sonuçlar olduğunu hepimiz bilmekteyiz ve adaylara başarılar dileriz.

Editör: Haber Merkezi