BEBEKLERİNİ ÖLDÜRÜP DEREYE ATAN ANNE VE BABAYA MÜEBBET HAPİS


 

bebek-katili

Karabük’te geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen olayda yeni doğan bebeklerini öldürüp dereye atan anne ve babaya mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

2012 yılının Ocak ayında merkeze bağlı Cumayanı köyünde meydana gelen olayda, Yağmur Gül (21) isimli kadın, kanaması olduğu gerekçesiyle doktora başvurarak düşük yaptığını, çocuğunun ölü doğduğunu söylemişti.


Kadını muayene eden doktorlar, düşük yapılmadığını, normal doğum olduğunu belirleyerek şüpheli durumu jandarmaya bildirmiş ve bunun jandarma ekibi, köyde yaptıkları çalışmada derede yeni doğmuş bebeğin cesedini bulmuştu.

Bebeğin Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonucu boğularak öldüğü ve daha sonra dereye atıldığı tespit edilmişti. Tutuklu bulunan anne Yağmur Gül (21) ile eşi Numan Gül’ün (23) Karabük Ağır Ceza mahkemesinde bugün görülen karar davasında mahkeme heyeti kasten ve tasarlayarak adam öldürmeden dolayı anne ve babaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, cezaevinde ve mahkemedeki iyi hallerinden dolayı cezalarını müebbet hapis cezasına çevirdi.

Öte yandan, olaya yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ve tutuksuz yargılanan Ömer G. ise 15 yıl hapis cezasına çaptırılırken, Ömer G.'nin (17) Yargıtay’dan gelecek karar doğrultusunda tutuklamasının yapılacağı öğrenildi.


Editör: Haber Merkezi