20140129AW000680_01Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlaması tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te özellikle kuyumcu telefoncu esnafını düşündürüyor.

Karabük Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, 1 Şubat’an itibaren yürürlüğe girecek olan yasa ile ilgili olarak esnafın yakından takip ettiğini söyledi.

Tümen, uygulamanın hem iyi hem de kötü yönlerinin olduğunu söyleyerek, “ Çok uzun vadeye alışverişleri yaydığımızda müşteri açısından o ay gelmeyecek  gibi oluyor ve fazla risk altına giriyor. Taksit miktarlarının azalması biraz ilk etapta faydalı gözüküyor ama tüm alışverişlerini kartla yapan esnafımız bu sıkıntıyı daha fazla görecek. Belli bir zaman sonra buna da alışacağız. Mümkün olduğu kadar kartlarımızı azaltarak elimizde 3 yada 5 tane yerine bir yada ikiye indirilmesi daha iyi olacak. Kart kullanım yönünü azaltarak ona göre alışveriş yapmak daha faydalı olacak. Bu uygulama özellikle küçük esnafı bir hayli zor duruma düşürecek ve zarar görecek. 1 Şubat’tan sonra nasıl bir durum ortaya çıkacak bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), kredi kartı ile ilgili düzenlemesine göre 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren kredi kartı alışverişlerinde taksit sayısı 9 ayı geçemeyecek, Kredi kartları ile taksitli akaryakıt, altın alışverişi, cep telefonu, gıda alışverişi yapılamayacak.