Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.


 
20151217AW607222_01Başkan Aksoy, Bayırbucak Türkmenleri için ‘ Gün Birlik Zamanı’ altında Safranbolu Belediyesi öncülüğünde, Safranbolu Kaymakamlığı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu ve Karabük Müftülükleri, Deniz Feneri Derneği, Yağmur Derneği, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Memur-Sen, MÜSİAD, Beşir Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Sultan Vakfı paydaşlığında yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Belediye Meclis salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksoy “Kampanya kapsamında yardım severlerin sağlayacakları un, kuru gıda, temizlik malzemesi, battaniye, kışlık giysi, bebe bisküvisi ve bebek bezlerinden oluşan yardım malzemelerimizi komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünden hareketle kardeşlerimize ulaştırma niyetiyle çok önemli olan bir kampanya başlattık.

Pek çok kurum ve sivil toplum kuruluşumuz ile de paydaşlık yapıyoruz. Buradaki paydaşlarımız, Safranbolu Kaymakamlığımız, Karabük Üniversitemiz, Safranbolu ve Karabük Müftülüklerimiz, Deniz Feneri Derneği, Yağmur Derneği, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Memur-Sen, MÜSİAD, Beşir Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Sultan Vakfıdır.

Bu Paydaşlarımızla beraber kardeşlerimize az önce saymış olduğum yardım malzemelerini ulaştırma hususunda halkımızdan destek beklemekteyiz” dedi.

Bu kampanya kapsamında nihai amacın 10 Tır dolusu yardım malzemesini Türkmenlere ulaştırmak olduğunu dile getiren Aksoy, “Türkiye’mizin pek çok yerinde benzeri kampanyalar var, bu kampanyalarda oradaki kardeşlerimize yönelik yardım malzemeleri bir şekilde ulaştırılıyor.

Biz Safranbolu, Karabük ve diğer İlçelerimizin de bu kampanyalara katılmasını beklemekteyiz. Bölgemiz bundan önce yapılan bütün yardım kampanyalara yoğun destek vermiştir, inşallah bu sefer de benzeri desteği vermeyi sağlayacaklardır.

Bu kampanyalar ile ilgili son başvuru tarihimiz 25 Aralık 2015 tarihidir. Bu tarihe kadar belediyemizin şubelerine ve az önce saymış olduğum Sosyal Yardım Kuruluşlarımızın, Derneklerimizin Kamu Kurumlarımızın ilgili birimlerine yardımlar ulaştırılabilir. Bu kapsamda bir çuval un için 60 TL bedel belirlenmiştir” diye kaydetti.

Bir diğer kampanyanın da Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Hayır Çarşısının “Bebekler Üşümesin” adı altında başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, şunları söyledi: 

“Safranbolu Belediyemizin Hayır Çarşısına bırakılan çok fazla miktarda yünler var. Bu yünleri alarak bebekler için çocuklar için kazak, çorap ve bere gibi eşyalar örerek oradaki çocuklarımıza göndermeyi düşünüyoruz”

Editör: Haber Merkezi