BAYIR MAHALLE’DEKİ KARABÜK DEVLET HASTANESİ’NİN HEMEN HEMEN TÜM BİRİMLERİ ŞİRİNEVLER’E YENİ AÇILAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE TAŞINMAYA BAŞLANDI


 

BAYIR MAHALLE ESNAFI, HASTANENİN FAALİYETLERİNİN DURMA NOKTASINA GELMESİ İLE BİTME NOKTASINA DOĞRU GELİYOR


 

SEÇİMLERDE “KAPANACAK, KAPANMAYACAK” POLEMİĞİ YAŞANMIŞTI VE RAFET VERGİLİ HAKLI ÇIKTI


 

bayir-mahalle-bitiyor


Şirinevler Mahallesi’ne yapılan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatının hemen hemen bitmesi ile birlikte, Bayır Mahalle’de yıllardır hizmet veren Devlet Hastanesinin tüm birimleri taşınmaya başlandı.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde, AK Parti ile MHP Adayı Rafet Vergili arasında, Bayır Mahalledeki Devlet Hastanesinin kapanıp, kapanmayacağı polemik hale gelmişti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bu hastanenin çok kısa bir süre sonra kapanacağını, Bayır Mahalle’deki, esnafların bu nedenle ticaretlerinin biteceğini, buradaki daire fiyatlarının düşeceğini iddia etmişti.

Vergili’nin bu iddiaları karşısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan, böyle bir sürecin yaşanmayacağını, hastanenin tüm faaliyetlerini tam kapasite sürdüreceğini öne sürmüşlerdi.

Aradan daha 15 - 20 gün geçmeden, Bayır Mahallesindeki Devlet Hastanesindeki birimlerin tamamına yakını ve tüm tıbbi cihazların, yeni hastaneye taşınması, Bayır Mahalle’deki hasta sirkülasyonunu yok denecek kadar aza indirdi.

Hastane civarında ticari faaliyet gösteren esnafların işlerinde çok ciddi düşüşlere neden olan bu sürecin, oradaki hastanenin tamamen kapanması ile sona ereceği de şimdiden görülüyor.

Editör: Haber Merkezi