ANKARA'DA KARABÜK GÜNLERİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE BAŞLADI

KARABÜK GÜNLERİ'NİN AÇILIŞINI TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK YAPTI

KARABÜK GÜNLERİNDE KADINLARDAN OLUŞAN MEHTERAN TAKIMI İLGİ ODAĞI OLDU


 


karabuk-gunleri-anafoto
Ankara’da gerçekleştirilen 'Karabük Günleri' vatandaşlar kadar siyasilerden de ilgi gördü. Açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yaptığı Karabük Günleri'nin ev sahipliğini ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yaptı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabük Günleri'nin açılış törenine katıldı. Cemil Çiçek'i, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin karşılarken, açılışa ayrıca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulan ve sadece kadınların yer aldığı ”Ana Mehteran Takımı” davetlileri çaldıkları marşlarla coştururken, daha sonra ise Karadeniz yöresine ait oyunlar sergilendi.

20130425AW000749_03AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin yaptığı konuşmada Türkiye'de her kentin bir Cumhuriyet kenti olduğunu fakat Karabük'ün ise bunlardan bir farkı olduğunu söyledi. "Karabük Cumhuriyet kurulduğunda 14 haneden ibaret bir köydü 1937 yılına kadar" diyen Şahin, "1937 yılında Karabük Demirçelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve bu fabrikanın faaliyete geçmesiyle şansı döndü ve bugünkü Karabük haline geldi. Karabük denilince akla demir ve çelik gelir ama son yıllarda demir ve çelik gelmiyor. Demir ve çelik deyince akla artık kültür de geliyor, turizm de geliyor, dünya miras kenti listesinde yer alan Safronbolu'suyla, Yenice'siyle, Eski Pazar'ıyla Karabükümüz geleceğe şimdi emin adımlarla, büyük adımlarla yürüyor" diye konuştu.

Karabük günlerinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz ise, Karabük Demir-Çelik Fabrikalarının Türkiye'nin kalkınmasında önemli olduğunu belirterek, Karabük Üniversitesi'nin de hızla geliştiğine dikkat çekti.

20130425AW000749_04"TÜRKİYE GÜZELLİKLER ÜLKESİ"
Karabük Günleri'nde konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara'da gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "Bu vesileyle birbirimizle buluşmaya, tanışmaya, kaynaşmaya vesile oluyor. Buna da doğrusu içinden geçtiğimiz süreçte çok daha fazla ihtiyacımız var" dedi. Biz dünyayı tanıyoruz ama Türkiye'yi yeteri kadar hatta birbirimizi yeteri kadar tanımıyoruz" diyen Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Halbuki bu memleketin insanlarının yörelerinin, illerinin, ilçelerinin ve köylerinin çok ayrı özellikleri var, güzellikleri var. Türkiye güzellikler ülkesi. İşte bu etkinlikler, bu faaliyetleri, bu güzellikleri, bu hoş görüntülerin ortaya çıkmasına vesile oluyor, birlik dediğimiz, beraberlik dediğimiz, dostluk dediğimiz şeyler böyle oluşuyor, böyle güzel bir atmosfer ortaya çıkmış oluyor."

20130425AW000749_07TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konuşmasının ardından ise Karabük Günleri'nin açılışını Mehmet Ali Şahin ve Bakan Cevdet Yılmaz ile birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Cemil Çiçek açılışın ardından ise stantları gezerek zaman zaman esnafla sohbet etti. Çiçek, Karabük Üniversitesi tarafından yapılan ve güneş enerjisiyle çalışan araç hakkında da bilgi aldı ve öğrencilerin isteği üzerine araca binerek gazetecilere poz verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Karabük Günleri etkinliğinde Safranbolu Evleri kadar vatandaşların ilgisini mandalar da çekti. Karabük Günleri için çiftçiler tarafından getirilen iki tane manda, yeşillik alanda sahipleri tarafından vatandaşlara sergilendi.

'KARABÜK GÜNLERİ' HABER NOTLARI
Ankara, Atatürk Kültür Merkez'inde yapılan 'Ankara'da Karabük Günleri etkinlikleri çerçevesinde, çok geniş bir fuar alana kurulmuş ve tüm ayrıntıları düşünülmüş olan etkinlik, Karabük'ün başardığı bir ilk olarak görülmelidir. Onlarca Karabüklü esnafın stant açarak, ürünlerini sattığı bu etkinlikte, ilçelerin, Karabük'deki diğer özel ve resmi kurumların stantları il geneli adına topyekün bir tanıtımı sağlamayı başarıyor.

20130425AW000749_05Ankara, Karabüklüler Vakıf Başkanı Niyazi Güneş, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen konuklar ile tek tek ilgilendiği gözelredn kaçmazken, çok sayıda tanıdık simayı da Karabük Günleri etkinliği yapılan fuar alanında gördük. Etkinliğin ilk gününde katılan bir kaç ismi hemen şöyle saymak gerekirse; Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 21. Dönem Karabük Milletvekili Ali Öğüten, Dursun Altıparmak, Yargıtay 22. Hukuk Daire Üyesi Karabüklü Muharrem Akkaya, Ahmet Erorhan, Safranbolu Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Bahattin Eroğlu, Hakkı Özdek, yine Karabüklü olan AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Erdim Ünlü ve daha bir çok Karabük dışında ikamet eden Karabüklülerin katılımı oldu.

İlçe tanıtım stantlarında Belediye Başkanlarının bizzat bulunması da, ilçelerin tanıtımı açısından bir hayli önmeli olarak nitelendirildi. İlçe tanıtım satntlarının yanısıra Karabük Üniversitesi, Kardemir, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve bir çok özel, resmi kurumda açtıkları tanıtım stantlarında faaliyetlerini sergilediler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Günleri'nin ilk gününde hemen hemen tüm stantları tek tek gezdiler. AKM'deki fuar alanında geç saatlere kadar durarak tüm etkinliğe katıldılar. İlk günün son etkinliği olan Mustafa Cceceli konserini de bir süre izleyen heyet, geç saatlerde etkinlik alanından ayrıldılar.

20130425AW000749_08Vali İzettin Küçük'de her etkinlikte yer alırken, Ankara'da Karabük Günleri'nin her yıl yapılması gerektiğini de gazeteciler ile paylaştı. Diğer İlçe Belediye Başkanları gibi Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'da etkinlik boyunca diğer heyetin yanında yer alırken, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili etkinliğin bir çok noktasında yer almadığı da gözlendi.

25 Nisan Perşembe günü başlayan Karabük Günleri, 29 Nisan Pazaratesi sona erecek. Başkentte Karabük Günleri etkinliğinde, Ankara'da yaşayan  binlerce kişinin ziyareti hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi