Gezici Başkanlık Ofisi Uygulaması kapsamında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamını Öğlebeli Mahallesine taşıdı.


 

18052015_oglebeli_1-(1)Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yasam Merkezine kurulan makamda vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Vergili, vatandaşların isteklerini anında daire müdürlerini aratarak talimat verdi.

Öğlebeli Mahallesi vatandaşları mahallenin temizlik sorunu olduğunu, temizlik işçinin yetersiz olduğunu ve doğalgaz nedeniyle kazınan yolların asfaltlanmasını dile getirdiler.

Başkan Rafet Vergili; “Öğlebeli Mahallesinin asfaltı bu ay sonunda başlayacak. Atacağımız asfaltın maliyeti 7 trilyon lira. Asfaltı attıktan sonra asla hiç kimseye doğalgaz için kazıttırmam. Ben Belediye olarak her mahalleye temizlik görevlisi 5’er tane daha alırım ama vereceğim paralar sizin paralarınız.

Ben isterim ki bu temizlik işçilerini başka bir görevde kullanayım. Ben dünyanın hiçbir yerinde mahalle aralarında temizlik işçisi görmedim. Bana 100 adamın maliyeti 400 bin lira. Bu para benim param değil, sizin paranız. Ben sizlerin parasını hizmet için bir kuruşunu heba etmeden harcıyorum. Kapatmış olduğum Hürriyet Caddesinde iki tane temizlik işçisi var. İki taraflı gidip geliyorlar ama sigara izmaritine yetişemiyorlar 2’şer metre aralıklarla çöp kovası olduğu halde.

Yurt dışına Franfurt’a gittim, 1,5 kilometre alanda bizden kat kat fazla insan var. Bir tane temizlik elemanı ve çöp kovası yok. Sigara içen bizden fazla yerde, izmarit de yok” dedi.

Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Öğlebeli Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi