Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahalle sakinlerinin taleplerini bizzat kendilerinden dinlemek amacı ile uygulamaya koyduğu Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında başkanlık makamını her gün bir mahallede taşımaya devam ediyor.


 

26102015_fevzicakmak_1Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son olarak Fevzi Çakmak Mahallesi vatandaşlarının sıkıntılarını dinledi.

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tevfik Bostancı yaptığı açıklamada; “Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında başkanımızın bugünkü durağı mahallemiz. Mahallenin sorunlarını dinlemeye ayağınıza kadar geldiği için başkanımıza teşekkür ediyorum.

Mahallemizin sorunları kalmadı diyebilecek kadar azaldı. Asfalt sorunumuz sayenizde kalmadı. Şuanda ekipler ara sokakları asfaltlıyorlar. Mahallemizde 3 yerde istinat sorunumuz var. 3 Nisan parkımızı elden geçirip düzenlenmesini istiyoruz.

Otobüs hattı olmadığından mahallemizde dolmuş hattı güzergahlarında 3 yer belirledik, uygun olursa 3 tane otobüs durağı istiyoruz. Mahallemiz sakinleri kentsel dönüşümle ilgili sizden bilgi istiyorlar” dedi.

Muhtar Tevfik Bostancı’nın açıklamalarından sonra mahallelilere hitaben konuşma yapan Başkan Vergili: “Her toplantıda bir işin yapılması ile problemlerin azaldığı anlamına geliyor.

İlk toplantı yaptığımızda sorunlar fazlaydı. Bugün geldiğimizde sorunlar kalmadığını görüyoruz. Bu mahallenin en önemli sorunu kentsel dönüşüm. Fevzi Çakmak Mahallesini ben isterim komple kentsel dönüşüm alanına almak.

Kemikli dereyle beraber bu mahalleler komple kentsel dönüşüme alınırsa öncelik Kemikli dereyle başlar.

Soğuksuda nasıl etap etap yaptıysak bu mahallede de aynısını uygulamayı düşünüyoruz. Kemikli dereyle ilgili talimatları verdim. Kaç hane olduğunu ve kaç metre kare bilgi verdim.

Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Çalışmalar bittiğinde mahalle sakinleriyle birlikte toplantı yapacağız” dedi.

Başkan Vergili, vatandaşların kendisine yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra nde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi