20130122AW000581_01Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Adatepe Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Katılım sayısının fazla olması nedeni ile muhtarlık binası önünde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Vergili, mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

Adatepe Mahalle Muhtarı Davut Çayır’ın konuşmasının ardından mahalle sakinleri, Adatepe Mahallesi’ne bir müteahhit firmasının mevcut binaların yerine modern binalar yapmak istediğini, kimi mahalle sakinlerince bunun olumlu karşılandığı, kimi mahalle sakinlerince ise mağdur “olur muyuz?”, “hakkımızı alabilir miyiz?” düşüncesi ile olumsuzluğa kapıldıklarını belirterek Başkan Vergili’den bu konuda yardım istediler.

Başkan Vergili, Karabük halkının çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini, Adatepe Mahallesi’nde yaşanan bu gelişmede de aynı amaç doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti. Bir mahalle sakini mahallelerin çoğunun yaşlı olduğundan dolayı pazara gidemediklerini söyleyerek, pazar günleri ücretsiz servis tahsisi konusunda başkandan yardım istemesi üzerine Başkan Vergili, Adatepe Mahallesi’ne her pazar günleri vatandaşlara 2 ile 6 arası ücretsiz araç gönderileceklerini söyledi. Bir mahallelinin “Suyumuzu ne kadar güvenli içebiliriz” sorusuna Başkan Vergili, “Yüzde 100 şuan sizin çeşmenizden akan su kesinlikle şişe sudan kalitelidir her gün gelen analizlere bakıyorum yüzde 100 temiz” dedi.

Konu ile ilgili mahalle sakinleri ile uzun süre sohbet eden Başkan Vergili, ardından Adatepe Mahallesi’nde oluşturulan başkanlık makamından ayrıldı.