Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı kapsamında Atatürk Anıtında yapılan törenlere Devlet yöneticileri ve AK Parti teşkilatlarından katılım olmamasına tepki gösterdi


 

vergili-isyan-etti


Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan ve Gençlik ve Spor Bayramına ilgi gösterenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Rafet Vergili, memlekette milli ve manevi değerlerin çok programlı bir şekilde istismar edildiğini iddia ederek, “En çok üzüldüğüm olay iki bayramdır katılım yok. Zaman zaman fotoğraf karelerinde gözükmek isteyenlerin, hatta bu fotoğraf karelerinde gözükmek için yer kapmaya çalışanların hiç birisi bu iki bayramda gözükmedi. Ama burada üzücü olan taraf, Karabük’te Cumhuriyet değerlerine sahip çıkıyoruz diye iddiada bulunan hiçbir kesimden, hiçbir kimse yoktu. Devlet yöneticilerinden de kimse yoktu. Burada en üzücü verici olaylardan birisi de bugünkü İktidar Partisinden tören alanında hiçbir temsilcisinin olmaması ve kendi parti binalarında bu bayram kutlamasında, böyle bir bayramda, Türk Bayrağının saat 12.00 civarlarında kameralar çektikten sonra asılması. Demek ki memlekette milli ve manevi değerler çok programlı bir şekilde istismar edilmektedir.” dedi.

Bugüne kadar bu törenlerde boy gösteren, tüm resmi Kuruluşlar, bu resmi kuruluşların içersinde bu törenlerin geleneksel olarak devamını sağlayan Askeri kurum mensuplarından da hiç birinin sivil olarak bulunmaması olduğunu ifade eden Başkan Vergili, “Belki resmi olarak bu törenlerde bulunamayabilirler, yönetmelik değişmiş olabilir, her şey değişmiş olabilir, onların hiç genç çocuğu yok mu? Onlardan hiç katılım yok mu? Bu benim en çok garibime giden olaylardan birisi. İlerde bu bayramların değişme şekli çok tartışılacak. Yani Türkiye’de uzun süreler tartışılacak programlar ortaya konulmakta, yani bu programlar ilerde nasıl neticeler verecek, ne gibi sonuçlar doğuracak, bunlar bilinmeyen olaylardır. Ama bunların hepsini iyi bir değerlendirmek gerekiyor. Bu konulardan dolayı çok üzüntülüyüm. Yapılmış olan programın içersinde şu andaki eksikliklerde ortada, biz 23 Nisan kutlamalarında Belediye olarak olayları elimize aldığımız zaman ki bayram kutlaması nasıl, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kutlamaları nasıl, bunları hep beraber izliyoruz. Bunları da tahmin ediyorum önümüzdeki senelerde üzüntü içersinde izleyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi