19-mayis-2Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


 

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir diyen Başkan Vergili sözlerine şöyle devam etti; “Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini gençlerimiz daha iyi anlamalıdır. Toplum olarak genç bir nüfusa sahip olmamız, ülkemiz için çok büyük bir fırsattır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan 97 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadeleyi Samsun’dan başlatmış ve bu önemli tarihi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza edecek gençlere ithaf etmiştir.

Hiç şüphesiz ki, gençlerimiz, Cumhuriyetimizin çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği hedefe ulaşabilmesinde en büyük güvencemizdir. Gençlerimiz bu değerli emaneti ilelebet korumak ve gelecek nesillere daha görkemli bir şekilde aktarmak adına çok çalışıp, kendilerini bilimsel ve kültürel anlamda çok iyi yetiştirmelidirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum”.