Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yapım çalışması devam eden Karabük Kent Meydanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi


 

20130529AW000960_02Daha önce Kardemir AŞ.’ye ait tek tip binaların bulunduğu 100 evler bölgesinde yıkım çalışmaları yapıldıktan sonra geçtiğimiz yıl çalışmaların başladığı kent meydanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kentte yaptığı birbirinden değişik projeleri hayata geçiren Karabük Belediye Başkanı kent meydanının en kısa sürede bitirilmesi gerekli gayretlerin gösterildiğini söyledi. Başkan Vergili, Türkiye’nin yayalaştırılmış en büyük meydanlarından biri olacağını da ifade ettiği proje kapsamında “Yer altı Otoparkları, Kongre ve Nikah Salonu gibi ünitelerin yanı sıra üst kullanım alanında sosyal yaşam alanları ve tören alanı yer alacak. Teknik olarak toplam 48 bin 800 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Kent Meydanı Projesinde 4 bin 500 metrekare tören alanı, 11 bin metrekare aktif yeşil alan, 5 bin 400 metrekare aktivite alanı ve bin kişilik Amfi Tiyatro bulunacak” dedi.