KGİD VE TOKİ İŞBİRLİĞİ İLE KARABÜKLÜ GAZETECİLERİN basin-sitesi-yoldaKONUT SAHİBİ OLACAĞI BASIN SİTESİ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ


 

GAZETECİLER İFTARDA BULUŞTU


 

Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği tarafından gazetecilere iftar verildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu Konuk evinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği Başkanı Osman Çetinkaya, gazetecilerin ev sahibi olmaları için çalışmaların sürdüğünü, ancak işlerin yavaş işlediğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu;

"TOKİ ile çalışmalarımız devam ediyor. Karabük'te en büyük sıkıntımız arsa üretemiyoruz. Safranbolu'dan birkaç yere baktık. Bu yerlerin içerisinden ikisiyle ilgili Karabük Valiliğine yazı yazdık, onlarda TOKİ'ye gönderdi.

Biz Karabük'te gazeteci arkadaşlarımızı ev sahibi yapmaya karar verdik. Arsa ile ilgili bilgi vereyim. Yazıköy TOKİ’nin bitişiğinde 9 bin metrekareye yakın arsa var. Bir amacımız burayı almak ancak belediyede ufak tefek sıkıntımız var.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un Kireç kuyusu mevkiinde önerdiği 250bin dönüm bir yer var. TOKİ buraya konutlar yapacak burası olabilir gözüyle bakılıyor. Eflani-Bartın yolu üzerinde bir yer gösterildi. Orası uzak birinci ve ikinci şıkları değerlendiriyoruz. 250 bin dönüm arazi için görüşmeler devam ediyor.”


TOKİ’nin kayıt şartlarına göre ev sahibi olmak isteyen gazetecilerin dernek üyesi olması gerektiği ibaresinin yer aldığını ifade eden Çetinkaya, yararlanmak isteyen gazetecilerin derneğe üye olması gerektiğini ve üye olmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu da belirtti.

Editör: Haber Merkezi