KARABÜK GAZETECİLER VE İLETİŞİMCİLER DERNEĞİ İLE ANADOLU SPOR YAZARLARI VE GAZETECİLERİ DERNEĞİ MHP İL DİSİPLİN KURULU ÜYESİ BİR ŞAHSIN GAZETECİLERE KARŞI YAPTIĞI HAKARET VE TAHDİT İÇERİKLİ FACEBOOK PAYLAŞIMINI KINADI


 

basin-mhp-kinama

Geçtiğimiz günlerde Karabük Haber gazetesinde MHP Karabük Milletvekili Adayı ile ilgili çıkan bir haber ile ilgili, Facebook üzerinden MHP Karabük İl Disiplin Kurulu Üyesi bir şahsın çirkin hakaret ve tehdit içeren paylaşımı ile ilgili Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği ile Anadolu Spor Gazeteciler Karabük Şubesi birer kınama yazısı yayınladı.

İki basın derneği bu kınamayı yayınlarken, Karabük’te faaliyet gösteren diğer Gazeteciler Cemiyetinin ise basın mensuplarına karşı yapılan bu hakaret ve tehdide karşı sesiz kalması ise çalışan gazeteciler tarafından tepki ile karşılandı.

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun da önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir kınama açıklaması yapacağı da belirtildi.

KGİD KINAMA AÇIKLAMASI
Ülkemiz 7 Haziran 2015 Milletvekili seçimlerine demokratik bir süreç içinde girmeye hazırlanıyor.

Hizmet yarışında olan siyasetçiler ve onları takip etmek zorunda olan gazeteciler bilindiği bir kamu görevi yapmaktadırlar.

Görevleri sadece Kamuyu aydınlatma bilgi aktarma olan Gazetecilerin,  haberleri üzerine son günlerde Karabük’te sosyal medya üzerinden yada farklı  iletişim araçlarıyla yasalara haykırı,çirkin ve tehdit içeren yorumlar olduğunu  görmekteyiz.. Son derece ılıman bir havada geçen Genel seçimlere bu tür yazılar ve yorumlar gölge düşürmektedir.

Gazeteci yaptığı haberden yasalar önünde sorumludur, kişisel suçlama varsa yargı yolu açıktır onun haricinde eksik bilgilendirme varsa yasal tekzip hakkı vardır, tüm bunların ötesinde cevap verme hakkı vardır...

Bu anlamda, en son olarak, Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Akca'ya yönelik sosyal medyada yayımlanan (bilahare geri çekilen)  ifadeleri kınıyoruz. Bu tür olayların Karabük’te son derece güzel havada geçen seçimlere gölge düşürmesinden dolayı endişelerimizi iletiyor, Gazeteci gazeteciliğini, siyasetçi siyasetçiliğini yapması bizim arzumuzdur.

Bu tip olayların devamı halinde yasalar nezdinde üyelerimizin haklarını koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz..

Karabük  KGİD  Yönetim Kurulu ve Başkanı Osman Çetinkaya



ASGD KINAMA AÇIKLAMASI
Ülkemiz 7 Haziran 2015  Milletvekili seçimlerine demokratik bir süreç içinde girmeye hazırlanıyor.

Kamu görevi yapan gazeteciler ise bu süreçte okurlarını aydınlatmak,haberi paylaşmak için canla başla çalışıyor..

Görevleri sadece Kamuyu aydınlatma bilgi aktarma olan Gazetecilerin haberleri üzerine son günlerde sosyal medya üzerinden yada telefon-mail iletişim araçları ile yasalara haykırı,çirkin ve tehdit içeren yorumlar olduğunu da üzülerek görmekteyiz..

Gazeteci yaptığı haberden yasalar önünde sorumludur, kişisel suçlama varsa yargı yolu açıktır onun haricinde eksik bilgilendirme varsa yasal tekzip hakkı vardır, tüm bunların ötesinde  cevap verme hakkı vardır...

Bu anlamda, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Karabük Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Akça'ya yönelik sosyal medyada yayımlanan (bilahare geri çekilen) çirkin tehdit içeren ifadeleri kınıyor uz.

Bu tip olayların devamı halinde yasalar nezdinde üyelerimizin haklarını koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz..

Karabük ASGD Şube Yönetim Kurulu ve Başkanı O. Semih Gülen