20140318AW038226_01Eski İçişleri Bakanı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret ederek seçim gezilerine destek verdi.

Seçim çalışmaları dolayısıyla adaylara destek vermek için geldiğini ifade eden Başesgioglu, seçimin demokratik bir ortamda, geleneklere uygun, kamplaşma yaratmayan bir anlayışla sürdürülmesini arzu ettiklerini söyledi.

Başesgioğlu, “Biz bölünmüş Türkiye, bölünmüş Karabük istemiyoruz. Biz tek Türkiye,tek Karabük istiyoruz. Bugün Belediye Başkanımız Rafet Vergili, Karabük’te imkansızlıkları avantaja dönüştürerek, Karabük’te bir efsane oluşturdu. Önümüzdeki süreçte hizmetlerine devam edecek. Başkanımızın başarısını Karabük halkı takdir ve tescil etmiştir. Seçim arenasında çok şey söyleniyor, çok şey yapılıyor. İktidar partisi grup grup bakan yardımcılarını getiriyor, bakanlar eksik olmuyor. Bir ilin kalkınması hiyerarşik kademe ile olmaz. Buranın kendi öz evlatları, dinamikleri ile olur. Turistik gezilerle olmaz. Batı Karadeniz Bölgesinin bugün çok sorunları var, emekli bölgesi durumda. Emeklisi çalışanından fazla olan 21 ilden 4 tanesi bu bölgede. Köyler boşalıyor. Buna bir çare bulmak lazım. Arkadaşlar zamanında planlamada bulunmuşlar ama bölgesel proje hazırlayıp sunamamışlar. Bu bölgede yıllardır Filyos Projesi konuşuluyor, bu derde deva değil. Biran önce alt yapısının oluşturulması lazım. Bu bölgenin demir yolu ağı ile buluşturulması, demir yolu ağı ile Düzce üzerinden İstanbul’a bağlanması lazım. Yine limanların hızla bitirilip bu bölgeyi sanayi üssü yapmak lazım. Bunu yapacak, bunu dert edecek insanlar lazım. Değerli Belediye Başkanımız halkın önüne düşecek. Bizde Belediye başkanımızın arkasındayız. Bu projeleri beraberce gerçekleştireceğiz. Karabük’ün sorunlarını Ankara’ya taşıyacak insana ihtiyaç var” dedi.

“BÖLGENİN İKİ NOKTADA BİRLEŞMESİ LAZIM”


Bölgenin gelişmesi için iki ana unsurdan söz eden Başesgioglu “Öncelikle Batı Karadeniz Belediyeler Birliğinin kurulması lazım. İmkanların, kaynakların, makine parkurunun birleştirilerek hizmete sunulması lazım. İkinci ise, Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Planı. Kalkınma Ajansları var, Üniversiteler Birliği var ama bunlar sahaya yansıyacak projeler değiller. Ayakları yere basan projeler üretmek lazım. Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Çankırı’yı da içine alan Batı Karadeniz Kalkınma Planının hazırlanması lazım. Ankara’ya dönüp diyeceğiz ki; madenden ürettiğimizin yüzde 10’u Karabük’e, bırakacaksın, Ormanlardan üretilenin yüzde 10’nu bu topraklarda bırakacaksın. Zengin kaynakların fakir bekçisi olmayacağız. Yoksulluğa çare olacak, göçü önleyecek projeler üreteceğiz” dedi.

30 Mart’tan sonra Türkiye’yi önemli sorunların beklediğinin de altını çizen Başesgioğlu şunları söyledi; “30 Mart’tan sonra Türkiye’yi bekleyen krizler var, çok büyük tehditler var. Rüşvet ve yolsuzluk sorunu var, Güneydoğu sorunu var. Bunların hepsi birliğimizi tehdit eden unsurlar. Bu yüzden bu kritik süreçte Türkiye’nin sigortası olacak, bir siyasi yapıya ihtiyaç var. Bu yapıda Türkiye’nin sigortası Milliyetçi Hareket Partisidir.” Belediye Başkanı Vergili, İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu zamana kadar böyle isabetli görüşü şu ana kadar beyan eden ne bakan nede bakan yardımcısı oldu. Bu bölge bir bütün bölgedir. Bugüne kadar hiç kimse bu olayın üstüne ne değindi nede yorum yaptı. Herkes geçici olarak oy ve seçim kazanma peşinde ama bölgenin kalkınmasıyla, birlik ve beraberliğin kurulmasıyla ilgili bu güne kadar hiçbir siyasi mensup bu şekilde bir beyanda bulunmadı. Buda gösteriyor ki yılların deneyimi tecrübesi ve bölgeyi iyi tanıma olayı. Biz bunlardan istifade edeceğiz. Sayın Bakanımın bu görüşleriyle bize bildirmiş olduğu konular üzerinde de hassas bir şekilde çalışmamıza devam edeceğiz” dedi.