BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, FELÇLİ OĞLU İÇİN KENDİSİNE AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE İSTEYEN ANNENİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ


 

20150109AW293811_01Başbakan Ahmet Davutoğlu, felçli oğlu için akülü tekerlekli sandalye isteyen annenin isteğini geri çevirmedi. Bakanlar Lütfi Elvan ve Fikri Işık aracılığıyla omurilik felçlisi 10 yaşındaki Burak Emin Gülay’a akülü tekerlekli sandalye teslim edildi.

Rahatsızlığı nedeniyle Karabük’e gelemeyen Başbakan Davutoğlu, geçen hafta engelli oğlu için akülü tekerlekli sandalye talep eden annenin isteğini kırmadı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, valiliği ziyareti sırasında omurilik felçlisi olan Burak Emin Gülay’a (10) Başbakan Ahmet Davuoğlu’nun gönderdiği akülü tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

Bakan Elvan, 1 Ocak’ta Burak’ın annesi Neslihan Gülay’ın Başbakan’a bir mektup gönderdiğini belirterek, “Başbakanımız gelemedi ve bizden rica etti. Bu araç bir hafta içinde temin edildi ve bunu Başbakanımız verecekti. Sağ olsun Başbakanımız kendisine gelen mektupla Burak kardeşimizin ihtiyacını giderdi” dedi.

Bakanlar Elvan ve Işık daha sonra engelli çocuğa hediye vererek duygularını sordu. Başbakan’a teşekkür eden Burak, çok mutlu olduğunu ifade ederken, anne Neslihan Gülay, Başbakan’a gönderilen binlerce mail olduğunu ve kendisine dönülmesinin çok mutlu ettiğini kaydetti.

Başbakan’a teşekkür eden Burak, çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bakanlar, daha sonra Vali Orhan Alimoğlu'nun makamına geçip kentle ilgili bilgi aldıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından işadamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Editör: Haber Merkezi