Başbakan Ahmet Davutoğlu adına Safranbolu Beştepeler mevkiinde oluşturulan hatıra ormanının ilk fidanlarını Vali Orhan Alimoğlu toprakla buluşturdu.


 

20150511AW410319_03Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları doğrultusunda Toplum Yararı Program (TYP) kapsamında İŞ-KUR bünyesinde fidan dikme ve bakım işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilen işçiler tarafından dikilen hatıra ormanı fidanları toprakla buluştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu adına fidanları diken Vali Orhan Alimoğlu daha sonra toprağa can suyunu verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu adına oluşturulan ormanın ilk adımını attıklarını ifade eden Vali Orhan Alimoğlu "Safranbolu Beştepeler mevkiinde 20 dönüm arazi üzerine oluşturulan hatıra ormanına bin Himalaya Sediri ve 300 adet Selvi Ağacı olmak üzere bin 300 fidanı toprakla buluşturduk. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun adı burada yaşayacak." diye konuştu.

Fidan dikim programına Vali Orhan Alimoğlu ile birlikte Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve Şube Müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi