Uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybederek tüm Türkiye’yi yasa boğan KBÜ Mimarlık Fakültesi 2018 yılı mezunu Başak Cengiz’in ailesi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti ve  Senato Toplantı Salonuna konuk oldu.

Merhume Başak Cengiz’in ailesi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı rektörlük makamında ziyaret etti.

Ziyaret akabinde KBÜ Senato Toplantı Salonundaki Senato Toplantısına konuk olan Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz ”Sayın Rektörümüze bugün bizi ağırladığı için teşekkür ederiz. Başak anlatılmaz, yaşanırdı. Herkese iyilik yapmak için koşan, büyükle büyük küçükle küçük olan biriydi. Herkes onu severdi. Acısı hala taze, biz onu sonsuza uğurladık geçici olan dünyadan. Kızım Başak Cengiz’in adını yaşatmak ve kız öğrencilerin okumasına katkı sağlamak amacıyla Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesinde eğitim gören 10 kız öğrencimize burs vereceğiz. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Prof. Dr. Refik PolatHepiniz hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan kıvanç duydum. Başak Cengiz’in aziz hatırası sonsuza dek devam edecektir. İsmiyle mezun olan öğrenciler dünyanın dört bir yanına yayılacak.” dedi.

Aileye plaket takdimini KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yaptı.