Karabük Barosundan avukat göz altılarına tepki


 

Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapmak isteyen 70 civarında avukatın gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Türkiye’de avukatları aşağılayan bir anlayışın günden güne egemen hale geldiğini söyleyen Erdoğan şu açıklamayı yaptı;
20130316AW000377_02Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapmak isteyen 70 civarında meslektaşımızın polis tarafından yaka paça gözaltına alınması hadisesi tarihi bir dönüm noktasında olduğumuzu göstermektedir. Türkiye’de son dönemde avukatlara yönelik olarak bilinçli şekilde aşağılama, itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmektedir.

HSYK tarafından 2012 Aralık ayında yayınlanan bildiri ile avukatların duruşma salonundan çıkarken eğilerek ve geri geri çıkmalarının tavsiye edilmesiyle hızlanan aşağılama süreci Çağlayan Adliyesindeki skandal göz altılarla daha da vahim bir hal almıştır. Bu olaylar tesadüfen meydana gelmiş değildir. Bilinçli şekilde ve tek merkezden yönetilerek avukatlara, barolara gözdağı verilmektedir.

Çağlayan Adliyesinde yaşananları ve ülke genelinde avukatlara yapılan tüm saldırıları nefretle kınıyoruz. Yargının kurucu unsuru avukatlık mesleğinin bu denli aşağılanması hiçbir biçimde mazur gösterilemez. Avukatlar ile hâkim savcılar arasında zaten iyi olmayan ilişkiler Aralık 2012 tarihli HSYK bildirisiyle rayından çıkmış, Çağlayan Adliyesinde yaşanan son olaylarla kopma noktasına gelmiştir. Adliye ortasında avukatları cüppeleriyle sürükleyerek gözaltına alan çevik kuvvet ekipleri bu talimatı kimden almışlardır? Başsavcılık makamının talimatı olmadan böyle bir olay yaşanabilir mi? Çağlayan Adliyesinde avukatlara yönelen şiddet esasen halkımıza yönelmiştir. Vatandaşımızın hak ve hürriyet talebinin sözcüsü olan avukatlar yerlerde sürüklenerek esasen Türk Milleti’ne gözdağı verilmektedir. Bu gelişmeleri Türkiye’yi bölmeyi hedefleyen, milli devleti ortadan kaldırmayı hedefleyen emperyalist projelerle birlikte ele almak zorundayız. Ülkemize yönelen emperyalist saldırı ve kuşatmalara karşı en önemli direnç noktasını oluşturan avukatlar ve barolar hedef haline getirilmiştir. Emperyalizm tüm güçlerini seferber ederek bağımsızlığın ve hürriyetin savunucusu avukatlara, barolara karşı taarruza geçmiştir. Son olaylar tüm meslektaşlarımızı uyandırmalıdır. Günlük kişisel çıkarlar bir kenara bırakılarak BAĞIMSIZ SAVUNMA, BAĞIMSIZ YARGI ve BAĞIMSIZ TÜRKİYE yolunda tüm meslektaşlarımız kenetlenmelidir.

Editör: Haber Merkezi