Karabük TSO tarafından hazırlanan ve BAKKA tarafından onaylanan projelerin sözleşmeleri TSO Başkanı Tuncay Özcan ve BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu tarafından imzalandı.


 

20150929AW536143_01Karabük TSO tarafından hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunulan, Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında "Üreten Eller" ve Teknik Destek Program kapsamında "Kurumsal Kapasite Artırımı ve Akreditasyon Danışmanlık Eğitimi" projesi kabul edildi.

Kabul edilen her iki proje TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu tarafından proje sözleşmeleri imzalandı.

TSO Başkanı Özcan, oda yaptıkları projeler kapsamında 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında ‘Üreten Eller’ projesi ile ilimizde Kadın Girişimciliğini ön plana çıkararak yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Özcan, “Bu amaçla Kadın Girişimciler Kooperatifi kurularak projede yer almak isteyen kadınlarımız projeye dahil edilecektir. Süreç içerisinde yapılan planlama ile kadınlarımızın ürettiği yöresel el sanatları ve gıda ürünleri kurulacak merkezde ve aynı zamanda e-ticaret olarak da satışı gerçekleştirilecektir.

Amacımız yöresel ürünlerimizi ekonomiye kazandırmak ve yeni markaların oluşturulmasına katkıda bulunmaktır.Projenin yürütülmesinde Karabük TOBB Kadın Girişimciler Kurulu aktif rol oynayacaktır.Sosyal içerikli projemizin başarısı aynı zamanda Kadın Girişimcilerimizi de cesaretlendirecek ve yeni girişimlere rehber olacaktır.

Teknik Destek Programı kapsamında "Kurumsal Kapasite artırımı ve Akreditasyon Danışmanlık projesi" ile Odamızın Kurumsal Kapasitesini geliştirecek eğitimler yapılacaktır. Ayrıca TOBB Akreditasyon sürecinde bu yıl denetimden geçecek odamızın yapacağı faaliyetlerde desteklenecektir.” dedi.