Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı KOBİ ve Yöresel Değerler Mali Destek Programları eğitim toplantısı Karabük’te başladı.


 

20150210AW321612_06Karabük İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında, BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı tarafından katılımcılara ‘KOBİ ve Yöresel Değerler Mali Destek Programları' anlatıldı ve program kapsamı ve detayları hakkında bilgiler verildi. Çağlı, "KOBİ Mali Destek Programı kapsamında turizm ve imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerimizin üretim, hizmet ve pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bütçemiz 10 milyon lira. KOBİ'lerimiz için ayrılan bu 10 milyon liranın 5 milyon lirası makine imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimiz için ayrıldı. Diğer 5 milyon lira ise turizm ve diğer imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimiz için ayrıldı. Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında ise kar amacı gütmeyen kurum kuruluşlara yönelik olarak yöresel değerlerden elde edilen katma değerin arttırılması, bölge kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması faaliyetleriyle yerel potansiyelin harekete geçirilmesi kapsamında yürütülecek faaliyetlere sağlanmak üzere 3 milyon lira kaynak ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Çağlı, ayrıca, slayt eşliğinde 2015 yılı mali destek programları, program öncelikleri, uygunluk kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgiler verirken, toplantının ilerleyen oturumlarında Program Yönetimi Birimi Uzmanı Merve Medine Tokay tarafından‘Proje Yazımı', İzleme Değerlendirme ve Raporlama Uzmanı Şahin Baş tarafından ise ‘Bütçe ve Proje Uygulama’ konularında sunum yapılmıştır. Program soru cevap oturumunun ardından katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

BAKKA 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında şubat ayı içerisinde Zonguldak, Karabük ve Bartın’da toplamda 8 adet eğitim toplantısı gerçekleştirilecek. Proje hazırlama eğitimleri tamamen ücretsiz olup, proje hazırlamayı düşünen tüm halkın davetli olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi