ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE “SLOGANLARLA DEĞİL BİLİMLE TEKNOLOJİYLE BU ÜLKEYİ BİR ADIM İLERİ GETİRMENİN GAYRETİNDE OLUN”



 

GÜLLÜCE, PARALEL YAPI OPERASYONUYLA İLGİLİ, “YARGI NE YAPACAK BİZ DE BİLMİYORUZ, BASINDAN TAKİP EDİYORUZ” DEDİ


 
20141021AW222097_04Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da kapsamında başlayan operasyona ilişkin, “Bizde gazetelerden basından takip ediyoruz. Yargı ne yapacak bizim bilgimiz yok” dedi.

Karabük Üniversite Ayyıldızlı stadın hilalinde buluşan 81 ilin Kültür şenliğine katılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sabah saatlerinde Karabük’e geldi.

Bölge Trafik önünde Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve bazı protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Güllüce, daha sonra Karabük Üniversitesine geçti. Burada Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Ana Mehter takımıyla karşılanan Güllüce, bir süre mehter takımının gösterisini izledi. Rektörlük makamında Uysal dan kısa bir birifing alan İdris Güllüce, mehter gösterisine hayran kaldığını belirterek, “Dünyada vatanının adını ana ile başlatan tek ülkeyiz. Bu topraklar ana ismiyle başlıyor. Vatan toprağına ana ismini veren bir ülkeyiz. Mehterde bizim tarihle bağımızın köprüsünü oluşturur. Bana göre ana mehter takımı muhteşem olmuş. Bir zamanlar Anadolu’da üniversiteler açılmaya başladığında, Karabük’te, Muş’ta, Bitlis’te, Burdur’da üniversite mi olur diyenlere çok da iyi olmuşu gösterdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere de seslenen Bakan Güllüce, “Bırakın Türkiye’yi dünyanın enleri olmaya çalışın. Çok koşmamız, çok hızla gelişmemiz, hızla kalkınmamız ve hızla bilimin en yukarılarına çıkmamız lazım. Geleceğimiz bizim gençlerimizde. Öyle sloganlarla değil, bilimle teknolojiyle bu ülkeyi bir adım daha nasıl ileriye getiririm ya da başka bir alanda nasıl faydam olur gayreti içinde olursak, 2023’lerde inşallah dünyanın 10. ekonomisi oluruz. Biz belki görmeyeceğiz ama 2071’li yıllarda dünyanın en büyük en dev ve gelişmiş ülkesi oluruz” diye konuştu.

Gazetecilerin Ankara’da paralel yapı kapsamında başlatılan operasyona ilşkin sorulara ise Güllüce, “Biz de gazetelerden basından takip ediyoruz. Yargı ne yapacak bizimde bilgimiz yok” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi