- BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI NİHAT ERGÜN’DEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİN'E ZİYARET

 

20130123AW001028_03

Kardemir AŞ’nin 5. yüksek fırınının açılışı için Karabük’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Karabük ziyaretinin son durağında Karabük Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ü üniversitelerinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Üniversite halkıyla bütünleşmiş, siyasetçisi ve sanayicisinin desteği ile büyümüş dünya standartlarında rekabet edebilen bir üniversite haline gelmiştir. Türkiye’de pek çok ilke imza atarak, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açmış ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamış bulunmaktayız. Bugün Türkiye’nin ilk ve tek Tıp Mühendisliği,Trafik ve Ulaştırma Mühendisliği ile Raylı Sistemler Mühendisliği’ni Mühendislik Fakültesi bünyesinde açmış, bunların yanı sıra Türkiye’nin tek Demir Çelik Enstitüsü’ne paralel olarak Kardemir AŞ’nin destekleriyle Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi de Karabük Üniversitesi'nde bulunmaktadır. Karabük Üniversitesi sanayi-üniversite işbirliğinin en güzel örneğini oluşturmaktadır. Kardemir Fabrikaları ile ortak yürütülen birçok proje vardır. Karabük Üniversitesi olarak öne çıkmamızın en önemli sebebi uygulamalı eğitime önem vermiş olmamızdır. Hemen hemen her bölümümüzde öğrencilerimiz uygulamalı eğitim görmektedir. Ben sizlerin huzurunuzda başta Kardemir Yönetimi olmak üzere Karabüklü siyasetçilerimize ve Karabük halkımıza sonsuz teşekkürler eder ve şükranlarımı sunarım” dedi.

20130123AW001028_01Karabük Üniversitesi’nin halkıyla bütünleşmiş bir Üniversite olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, “Toplumla bütünleşmeyen bir üniversite kopuk bir dünya gibidir. Üniversiteler şehirlerin kalkınmasında öncü bir rol oynamaktadır. Bir şehirde üniversitenin kurulması bol bol öğrenci gelsin, esnafımız para kazansın demek değildir. Biz zaten esnafımız için gerekli alternatifler üretmekteyiz ve üretmeye de devam ediyoruz. Üniversiteleri asıl üniversite yapan güçlü bir kampüse sahip olmalarıdır. Üniversitelerin kampüsleri fakülte ve AR-GE çalışmalarıyla desteklenirse üniversite o kadar güçlü olur ve ülkemize katkı sağlar. Her ilde üniversite olması o illerin uzak ilçeleri veya taşralarında yüksekokul açılması demek değildir. Önemli olan buralarda yüksekokulların açılması değil, buralarda kaliteli eğitimin verilip buraların öğrenciler tarafından tercih edilmesidir. Bugün baktığımızda bazı üniversitelerin uzak ilçelerindeki ve taşralarındaki yüksekokulları atıl durumlardadır. Toplumları da üniversite konusunda bilinçlendirmemiz gerekir. Bir üniversite neden açılır, bulunduğu ile ve ülkesine nasıl katkı sağlar bunu iyi kavramak gerekir. Üniversitelerin halkı, sanayisi ve siyasetçileri ile ortak hareket ederek üniversitelerin gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz ve görüyorum ki Karabük Üniversitesi bunu çok güzel bir şekilde sağlamaktadır” dedi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bakan Nihat Ergün’e üniversite öğrencileri tarafından hat sanatı ile yapılan tabloyu takdim etti.

Kendi adına hazırlanan ağacı dikerek sulayan Bakan Ergün daha sonra kampüs alanını gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Bakan Ergün’ün KBÜ’ye ziyaretine Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci, Karabük Valisi İzzettin Küçük, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Kardemir AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muthullah Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdürü Fadıl Demirel ile Kardemir Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi