Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Gürel Başkanlığında Yapıldı.

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, bağımlılıkla mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla 3 ayda bir gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Rüştü Karakuş, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve yetkilileri ile kurul üyeleri katıldı.

Bağımlılık ile ilgili istatistikî verilerin sunumunun gerçekleştirildiği toplantıda, ilimizde uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan maddelerle ile etkin şekilde mücadele ve çocukların suçtan korunması kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde ve koordineli şekilde çalışarak, alınacak tedbirler görüşüldü.

Vali Fuat Gürel, bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi için alınması gereken tedbirler, yapılması gereken çalışmalar konusunda toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşüncelerini dinleyerek istişarelerde bulundu.